Pärnakad võitsid Brasiilia jiu-jitsus kaks Eesti meistrikulda

Märt Pilme
, reporter
Copy
Simon Sülla (keskel) teenis meistrikulla ja kaks eriauhinda.
Simon Sülla (keskel) teenis meistrikulla ja kaks eriauhinda. Foto: Erakogu

Eesti meistrivõistlused Brasiilia jiu-jitsus meelitasid võitluskunstide esindajad tänavu Tartusse. 

Pärnu spordiklubile Invicta osutus edukaks kuni 76kiloste sportlaste võistlusklass, kus Simon Sülla teenis kaheksa atleedi konkurentsis kuldmedali. Sülla pidas kolm lahingut, millest ühe võitis alistuse ja kaks punktidega. Ühtlasi teenis 23aastane sportlane kaks eriauhinda: parima matši eest Hendrik Randla vastu finaalis ja parima alistuse (kraekägistus). 

“Valmistumine oli hea, aga kaaluvõtt esimest korda keeruline, kuna ma polnud nii madalas kaalus varem võistelnud. Olen kahe kaaluklassi vahel ja valisin seekord madalama, et oleks vastaste ees eelis ja endalegi väike väljakutse,” tõdes Sülla, kelle sõnutsi olid matšid üsna rasked. “Suurem kaaluvõtmine jättis sooritusele oma jälje ja peale kaalumist jäi taastumiseks vähe aega. Küll ei oodanud ma nii palju tiitleid, aga jäin tehtud tööga rahule.”

Taavi Vaigla tõusis oma põhiklassis pjedestaali kõrgeimale astmele.
Taavi Vaigla tõusis oma põhiklassis pjedestaali kõrgeimale astmele. Foto: Estum Jiu-jitsu

Suvepealinlane Taavi Vaigla, kes esindab Tallinna klubi Estum Jiu-Jitsu, lõi kaasa kahes võistlusklassis. Oma põhikaalus (–82,3 kg) tegi ta kaasa kaks matši ja võitis mõlemad alistusega – see tõi pärnakale Eesti meistri tiitli. Vaigla otsustas viimasel hetkel osaleda ka avatud klassis, kus loosi tahtel tuli vastu astuda kolmele Eesti meistrile, kel kaalu üle 100 kilo. Kui kaks esimest õnnestus Vaiglal võita, siis finaalis tuli tunnistada vastase nappi paremust. Tasuks hõbemedal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles