Sähkude rentija lubab uuel hooajal panustada rohkem ohutusse

Pärnu Postimees
Copy
Elektritõukerataste rentija Bolt teatas, et on selleks hooajaks täiustanud oma ohutusmeetmeid mitmekesi sõitmise vastase süsteemiga.
Elektritõukerataste rentija Bolt teatas, et on selleks hooajaks täiustanud oma ohutusmeetmeid mitmekesi sõitmise vastase süsteemiga. Foto: Taavi Sepp

Elektritõukerataste rentija Bolt andis teada, et toob tänasest taas sähkud tänavatele.

Bolti Eesti tõukerataste suuna juhi Aleksandr Lilišentsevi sõnutsi seatakse sel hooajal esikohale liiklejate ohutus ja seetõttu on ettevõte loonud uusi parkimis- ja kiirusepiiranguid ning süsteemi, mis takistab mitmekesi ühel rattal sõitmist.

“Sel aastal keskendub meie meeskond kogu hooaja vältel tõukerattasõidu ohutuse tõstmisele. Usume ennekõike kasutajate harimisse, kuid oleme valmis ka korrale kutsuma neid, kelle puhul hoiatusteavitused ei tööta. Näiteks hakkame sel aastal uuendusena blokeerima tõukerataste kasutajaid, kes järjepidevalt teenust kuritarvitavad,” ütles Lilišentsev.

Koos uue hooaja algusega andis Bolt välja ohutusstandardite dokumendi, milles ettevõte annab lubadusi ohutusstandardeid tõsta. Dokument tutvustab üheksat punkti, sealhulgas lubadust arendada koostööd linnadega, võidelda joobes sõitmise vastu ja harida tõukeratastega sõitjaid. Dokumendi koostamisel kasutas Bolt oma kogemusi 260 linnast kogu Euroopast.

“Oleme täiustanud oma ohutusmeetmeid näiteks mitmekesi sõitmise vastase süsteemiga: nüüd tunneb meie tõukeratas ära, kui ühe tõukeratta peal on kaks inimest. Samuti piirasime Tartu kõigil alla 1,7 meetri laiusega kõnniteedel parkimist ning plaanime seda teha teisteski linnades. Koos linnadega on kavas luua uusi tõukerataste parkimisalasid ja tuua tänavatele elektrilisi laadimisjaamu,” lausus Lilišentsev.

Tõukerataste rentimisel on kohustuslik kinni pidada liiklusreeglitest, võimalusel soovitab Bolt tõukerattaga sõitjatel kiivrit kanda. Tõukerattaga ei tohi sõita purjus peaga ja tõukeratas on mõeldud sõitmiseks ühele inimesele. Bolti tõukerattaid võib rentida alates 16 eluaastast.

Bolti teatel jäävad tõukerattad tänavatele tõenäoliselt novembrikuuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles