Kolumn ⟩ Kodanike teavitamine on Pärnus nõrk

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kui varem tuli toidujäätmed muust prügist eraldi koguda vaid suurte kortermajade elanikel, siis mullu detsembrist kehtima hakanud uue korra järgi tuleb seda teha kõigil Pärnu elanikel. Samasugune kohustus juba kehtib või hakkab kohe-kohe kehtima teisteski omavalitsustes.
Kui varem tuli toidujäätmed muust prügist eraldi koguda vaid suurte kortermajade elanikel, siis mullu detsembrist kehtima hakanud uue korra järgi tuleb seda teha kõigil Pärnu elanikel. Samasugune kohustus juba kehtib või hakkab kohe-kohe kehtima teisteski omavalitsustes. Foto: Urmas Luik

Väike küsitlus tuttavate ringis paljastab, et mitte ühenigi neist pole jõudnud Pärnu linnavalitsus teavitus, kuidas läinud aasta detsembris kehtima hakanud korra järgi prügiga ümber käia ja miks üleüldse peaks jäätmeid sortima. Ometi on elementaarne, et uutest reeglitest tuleb inimesi informeerida ja igakülgselt selgitada, miks need vajalikud on. Ja seda juba tükk aega enne, kui uus kord kehtima hakkab.

Prügi sortimise asjus on Pärnu linna teavitustegevus nullilähedane. Tõsi, linna veebilehel on jäätmete rubriik täiesti olemas, ent info on sinna kopeeritud õigusaktidest ega selgita inimlikult ja arusaadavalt, kuidas peab jäätmetega toimima eramaja ja kuidas kortermaja elanik ja kuidas ettevõte. Pealegi on naiivne loota, et kõik Pärnu linna elanikud käivad regulaarselt linna veebilehte lehitsemas ja muudavad oma argikäitumist, kui sinna mingi uus teave ilmub.

Vaevalt käivad uusi juhiseid lugemas need, kes pole kunagi prügi sortinud ega kavatsegi seda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles