Noor hobikunstnik ulatab abikäe tervisekassa toeta jäänud haigetele lastele

Annika Auväärt
Copy
Noor harrastuskunstnik Krista Tammes on võtnud oma südameasjaks toetada raske haigusega lapsi, kes jäävad tervisekassa toetuseta. Selle pildi maalis Krista, et toetada pahaloomulise luukasvajaga võitlevat 15aastast Andrit. 
Noor harrastuskunstnik Krista Tammes on võtnud oma südameasjaks toetada raske haigusega lapsi, kes jäävad tervisekassa toetuseta. Selle pildi maalis Krista, et toetada pahaloomulise luukasvajaga võitlevat 15aastast Andrit. Foto: Erakogu

“Tere! Mina olen Krista Tammes. Lihtsamast lihtsam inimene teie seast,” lausub 24aastane harrastuskunstnik sotsiaalmeedia postituses oma järjekordset heategevusprojekti tutvustama asudes.

Noor naine lasi mõne aasta eest vähihaigete laste parukate tarvis maha lõigata oma juuksed, nüüd müüb ta maale, et abivajajatele raha koguda.

Krista ettevõtlikkust ja südamesoojust on kaugele näha, see paistab siia ära 155 kilomeetri kauguselt Kuressaarestki, kuhu Surjust pärit naine on end praeguseks sisse seadnud

Milline on teie kasvamise lugu? Kuidas teist sai säärane suure südamega inimene?

Kasvasin Surju lähistel. Meil on lasterikas pere, olen noorim. Lapsepõlv oli maal kasvades põnev ja arendav. Tunnen siiani looduse keskel olles vabadust ja rõõmu. Meid, lapsi, ei jäetud eemale argitoimetustest ega maatöödest, tänu millele oleme ellu kaasa saanud rohkelt teadmisi ja oksusi.

Juba lapsena sisustasin enda aega joonistades. Ema jutu järgi hakkasin ma enne joonistama kui rääkima.

Käisin väikeses Surju põhikoolis. Kuna maakoolis on klassid tavapärasest väiksemad, jagus tähelepanu igale õpilasele ja lastes leiti üles just need küljed, mis vajavad arendamist. Ma usun, et just väikese kooli võlu ja võimalused on need, mis on mind  kujundanud selliseks inimeseks, kes ma praegu olen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles