0:17 ⟩ Pärnu jalgpalliklubi alustas hooaega kolme suure kaotusega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu jalgpalliklubi (PJK) pole esimese kolme mänguga veel vastase väravavõrku üles leidnud.
Pärnu jalgpalliklubi (PJK) pole esimese kolme mänguga veel vastase väravavõrku üles leidnud. Foto: Mailiis Ollino

Kui Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond teeb tegusid kõrgliigas, tuleb järgmise Pärnumaa satsi leidmiseks kerida kaks liigataset allapoole.

Pärnu jalgpalliklubi (PJK) jäi mullu esiliigas viimaseks ja langes selleks hooajaks tugevuselt kolmandale liigatasemele ehk esiliiga B-tasandile. Tiimil vahetus peatreenergi: Igor Prins suundus Vaprusse ja tema rolli võttis üle varasem abitreener, UEFA Pro litsentsiga Gert Olesk.

Hooaega on alustatud kolme suure allajäämisega. Avamatšiks sõideti Tartusse ja kaotati sealsele Kalevile 0:7. Teine mäng peeti Pärnu Rehepapi kunstmuruväljakul, ent koduväljakul jäädi täpselt sama skooriga alla Nõmme Kalju U21 tiimile. Kolmandaks matšiks reisiti laupäeval Saaremaale ja kaotati FC Kuressaare duublile 0:3. Niisiis on pärnakatel esimese kolme mängu väravatevahe 0:17.

Viimases matšis moodustasid PJK algkoosseisu Aimar Taal, Mairon Lelov, Denis Balandin, Eke Tormis Pikk, Kaspar Kaskla, Artur Tolli, Mirko Mardiste (kapten), Oleksandr Khomutets, Rasmus Suits, Marko Mardiste ja Igor Mohhov. Pärnakad loodavad punkti- ja väravaarve avada 1. aprillil, kui võõrsil minnakse vastamisi Läänemaa JKga.

Esiliiga B-tasand.
Esiliiga B-tasand. Foto: Kuvatõmmis

Veelgi madalamates sarjades pole liigahooaeg veel alanud. Tugevuselt neljanda taseme ehk teise liiga lõuna-lääne piirkonnast leiab 14 meeskonna konkurentsis koguni neli Pärnumaa satsi. Kui Pärnu Vapruse duubel ja Vändra Vaprus olid seal mullugi, tõusid selleks hooajaks sinna ka kolmanda liiga tšempion Pärnu Tervis ja Pärnu Poseidon.

Pärnu Tervis võitis mullu kolmanda liiga.
Pärnu Tervis võitis mullu kolmanda liiga. Foto: Mailiis Ollino

Kolmandas liigas pole ühtki Pärnumaa tiimi, neljandast leiab FCP Pärnu ning Vändra Vapruse ll ja FC Lelle ühismeeskonna.

Pärnumaal näeb tänavugi naiste kõrgliiga jalgpalli, kui Pärnu Vaprus ühendas jõud Viljandi Tulevikuga, kuna mõlemal satsil oli koosseisuga probleeme. Pooled kodumängud peetakse Pärnus, pooled Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles