VIDEO JA GALERII ⟩ "Täna on pidu meie auulis" ehk Eesti meistrivõistlustel tehti Pärnu pinksi ajalugu

Märt Pilme
, reporter
Copy

Talinna tehnikaülikooli spordihoones kirjutati Pärnu pinksi ajalukku uus peatükk, kui esimest korda oli Eesti meistrivõistluste meeste üksikmängu finaal siinse lauatenniseklubi Vint-90 pallivõlurite siseasi.

Tiitlimatšis läksid vastamisi 44aastane Vallot Vainula ja temast poole noorem, 21aastane Mart Luuk. Seekord jäi veel peale kogenum, ent nagu skoorgi – 4:2 (11:7, 8:11, 10:12, 12:10, 12:10, 11:8) – näitab, ei andnud tulevikutegija vanameistrile midagi lihtsalt.

Viimaks tegi 1984. aastal isa Arvi juhendamisel lauatennisekarjääri alustanud ja Antti Luigemaa käe all särama löönud Vainula selle aasta esivõistlustel kübaratriki, teenides esikoha ka paaris- ja segapaarismängus. Kolme kullaga oli suvepealinlane tšempionaadilt lahkunud varemgi.

Uus peatükk tuli kirjutada ka Eesti lauatennise ajalukku: nimelt sai 44aastasest pärnakast 39 kuldmedaliga Maarjamaa läbi aegade edukaim mängija. Kui siia lisada kahvatumat värvi medalid, hõbedad-pronksid, kasvas Vainula Eesti meistrivõistluste medalikogu 71 autasuni.

Pidupäev!

Kahepäevasel turniiril hoidis teraselt silma peal Pärnu spordikooli ja Vindi klubi treener Andres Kudisiim, kes oli nädala viimasel päeval, pärast finaale, mõistagi ülevas meeleolus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles