Kohus: provotseerijale otsa sõitnud politseinik püüdis oma tegu varjata (4)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Robertas Požela (paremal) esitatud versiooni järgi oli tegu õnnetusega ja ta lootis sellest mehest autoga mööda sõita.
Robertas Požela (paremal) esitatud versiooni järgi oli tegu õnnetusega ja ta lootis sellest mehest autoga mööda sõita. Foto: Urmas Luik

Täna mõistis Pärnu maakohus süüdi võimuliialdamises ja inimeselt ebaseaduslikult vabaduse võtmises Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseiniku Robertas Požela, kes mullu kevadel asus varasel hommikutunnil Pärnu südalinnas autoga jälitama meest, kes oli hüpanud politseiauto kapotile.

Mullu 2. aprillil kella nelja ajal öösel hüppas 21aastane mees Pärnus Rüütli tänaval seisva politseiauto kapotile, tõstis käed üles, näidates näppudega võidukalt V-tähti, ja jooksis seejärel ära. Parasjagu rooli taga istunud ja töökohustusi täitnud Požela asus teda autoga jälitama ja sõitis talle sündmuskoha vahetus läheduses otsa.

Kohtuotsus pole veel jõustunud. Požela ja tema kaitsja vandeadvokaat Mihkel Gaver on juba otsustanud, et kaebavad selle edasi.

“Meie hinnangul ei peaks olema sellist “MMA-kangelast”, kes käib hambakaitsmetega öösel klubis probleeme otsimas,” lausus Gaver. “Meie arvates pole see turvaline riik.”

Kaitsja nentis, et tänane kohtuotsus annab avalikkusele täiesti vale signaali. “Kui minu tütar läheb õhtul kuhugi lõbustusasutusse, siis ma ei tahaks, et ta peaks sellise inimesega kohtuma, kes ise nimme otsib probleeme,” lausus ta. “Praegu öeldakse sisuliselt seda, et politsei tohib reageerida alles siis, kui on saabunud mingid hirmsad tagajärjed. Pärast, kui midagi halba juhtub, küsitakse: “Kus politsei oli? Miks politsei midagi ei teinud?””

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles