Varjupaigast võetud koer päästis peremehe elu

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Aavo Kuldsaare arvates õpivad nii koerad kui lapsed kogu aeg, ka siis, kui neid otseselt ei õpetata. Pildil (vasakult) Kulla, Aavo, Luna ja Simona. 
Aavo Kuldsaare arvates õpivad nii koerad kui lapsed kogu aeg, ka siis, kui neid otseselt ei õpetata. Pildil (vasakult) Kulla, Aavo, Luna ja Simona. Foto: Mailiis Ollino

Audrukas Aavo Kuldsaar võlgneb oma elu eest tänu varjupaigast võetud Simonale. Seitse aastat tagasi tegi mees lõunauinakut, kui neljajalgne sõber teda meeleheitlikult äratada püüdis. Istukile tõusnud mehel tahtis pilt tasku minna, kuna tema veresuhkrunäit oli langenud üheni.

Ei varem ega hiljem ole koer niiviisi käitunud ja suhkrutasegi pole Kuldsaarel alla kahe langenud. Nelja-aastasena esimese tüübi diabeedi diagnoosi saanud Kuldsaar on kindel, et Simona päästis toona tema elu. 

Lääne-Siberi laikat ja kollit meenutav Simona jõudis Kuldsaare juurde Pärnu loomade varjupaigast üheksa aasta eest. Et mehe tervis hakkas kehvemaks minema, lootis ta koera võttes paiksemaks jääda. “Enne ma ei saanud liikuva eluviisi tõttu endale looma lubada. Otsustasin elurütmi muuta ja uskusin, et koer aitab seda teha,” meenutas 41aastane Kuldsaar. 

Kaks korda hüljatud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles