Pärnu kolmanda silla hankekonkursil valiti parimaks kaarsild

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu kolmas sild plaanitakse rajada üle jõe Raba ja Laia tänava vahele.
Pärnu kolmas sild plaanitakse rajada üle jõe Raba ja Laia tänava vahele. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus valis kaheksa kuud kestnud, Raba ja Laia tänava vahele kavandatava silla projekteerimise ja ehitamise hankekonkursil parimaks osaühingu INF INFRA  ja aktsiaseltsi EG Ehituse ühispakkumuse maksumusega 26,7 miljonit eurot, mis oli odavaim pakkumine.

Parima pakkumise järgi oleks silla ehitusaeg 22 kuud ehk parimal juhul valmiks see ülejärgmise aasta alguses. Ja üle jõe ehitatakse kaarsilla tüüpi sild. 

Hanketingimuste järgi tuleb pakkujal Pärnu linnas Raba–Laia tänava vahele rajada kolme sõiduraja ja kergliiklusaladega sild koos mahasõitudega Raba ja Laiale tänavale. Sild peab arhitektuurselt sobituma ümbritseva linnaruumiga ja andma linnale äratuntava maamärgi.

Eelmise aasta maist tänavu veebruarini kestnud võistleva dialoogi vormis kestnud projekteerimis- ja ehitushankele esitati viis pakkumist, millest millest riigihanke komisjon ja linnavalitsus tunnistasid kõik tingimustele vastavaks. Pakkumuste hinnad jäid vahemikku 26,7–62 miljonit eurot ja ehitustähtajad ligemale kahest aastast pea kolme ja poole aastani. Pakkumiste puhul arvestati kaht komponenti: hind moodustas 80 protsenti ja ehitusprotsessi lõpetamise aeg 20 protsenti.

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi pole võimalik enne ehituslepingu allkirjastamist avaldada, milline võidutöö välja näeb või kui palju sarnaneb see Pärnu kolmanda silla ehitamiseks korraldatud arhitektuurikonkursi võidutööga “Luik”, mille järgi sild esialgu rajada plaaniti.

“Praegu on võimalik öelda, et konkursil välja valitud pakkumise järgi ehitatakse kaarsilla tüüpi sild. Selle eskiisid saab avalikustada pärast ehituslepingu allkirjastamist, sest seni on see kaetud ärisaladusega,” selgitas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles