Valter Parve ⟩ Rohkem tsirkust ja leiba! Elagu ETV!

Valter Parve
, Gori sõprade selts
Copy
"Su Kustas valiti koa Riigikogusse. Mis ta seal teeb, ta ei mõista ju kirjutadagi!"
"Ei ole tarvis kah – tal raha küll, võib kirjutusmasina osta!" (Gori, kogumik "Knock-out", lk 45.)
"Su Kustas valiti koa Riigikogusse. Mis ta seal teeb, ta ei mõista ju kirjutadagi!" "Ei ole tarvis kah – tal raha küll, võib kirjutusmasina osta!" (Gori, kogumik "Knock-out", lk 45.) Foto: Kuvatõmmis

Rahvusvahelise naljapäeva puhul tohib ehk pisut mängida olulise tähepaariga EV, sihiks võimalus iseloomustada meie riiki. Et nii nagu ENSVs oli sees ”sotsialistlik”, võiks täheühendis ETV (Eesti Toetuste Vabariik) olla peidus – tänapäevaga võrreldes – rohkem täpsust seoses ideaalidega. Viidatud suunas liikumise kinnituseks allpool mõni näide tegelikkuse kohta.

Esiteks asendushooldusest: kui laps ei saa kasvada oma kodus, on üks lahendusi hoolduspere. Demograafilise kriisi poole kulgevas Eestis oleks ülioluline seda teenust vääriliselt hinnata, sealhulgas teenuse osutajatele palka maksta, kuid ei: hooldusvanemad saavad oma kohati väga raske töö eest vaid toetust!

Teiseks: hiljuti tuli uudis, et ETV toetab ligemale kaheksa miljoni euroga neid, kes endale lihtinimese seisukohalt kalli elektriauto ostavad (on nad hädas?).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles