Video ja galerii ⟩ Esimene Pärnu levimuusika päev andis võimsa elamuse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Pärnu levimuusika päeval bände ja artiste lavale teadustanud DJ Urmas Lass kutsus inimesi kontserdimaja istmeridade vahele tantsima ja iseloomustas sündmust paari siit kandist pärit muusiku mõtteteraga, et mida vähem on Pärnus muud teha, mistõttu jääb sul üle ainult kaks valikut – sa lähed trenni või hakkad bändi tegema –, seda rohkem sünnib head muusikat.

Esimest korda korraldatud Pärnu levimuusika päev tõi Pärnu kontserdimajja maast laeni täissaali, vaid mõni vaba koht jäi rõdul, sest ei tahetud erilisest õhtust ilma jääda. Tantsima ja näppu viskama sel esimesel korral keegi siiski ei söandanud veel minna:  see oleks tagumiste vaatevälja blokkinud, kuid viimast, Valter Ojakäärule pühendatud lugu kuulati juba püsti seistes.

Küll aga rokkis kogu kontserdi aja laval juuste lehvides dirigent Jüri Ruut-Kangur, kel tuli ühtaegu Pärnu linnaorkestrit juhatada ja, kõrv kikkis, selja taga lavaäärel mängivate bändide tempot jälgida, sest tervikut kuulda oli orkestrantidel võimatu.

Vähemalt ühel naisorkestrandil olid jalas mustad nahkpüksid ja nii mõnelgi Pärnu levimuusika päeva T-särk, mida sai Pärnu muusikute plaadi- ja fänniletist endalegi soetada.

Esinejate ümber lõi miljööd toss, üle peade sähvisid värvilised tuled ja lavataustal näidati samal ajal kino, millest võis aimata elemente, maitsekat sümbioosi valgusfestivalist ÖÖvalgel ja aastate taha jäänud Weekend Festival Balticust Pärnu rannas, iseäranis siis, kui esitusele tulid Madison Marsi ja Syn Cole’i lood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles