VIDEO JA GALERII ⟩ FC Audru saalivutisats tuli rahvaliiga meistriks. Edu võti? "Ühtne vaim ja meeskonnamäng!"

Copy

Kaheksaselt jalkatrenni läinud Taavi Kitsel on eri tasemetel palli taga ajanud põhimõtteliselt kogu elu: kas siis murul, liival või saalis. Vutiliidu kodulehelt leiab 31aastasest pärnakast esimese sissekande juba 2002. aasta hooajast ja nüüd, kaks aastakümmet hiljem tuli karjääri vingeim triumf: FC Audru eestvedaja ja kapten sai õhku tõsta saalijalgpalli rahvaliiga võidutrofee.

"Minu ülesanne on motiveerida ja vaimu üleval hoida," avaldas Kitsel kõigepealt kapteni põhirolli.

Millise motivatsioonikõne siis eestvedaja aasta tähtsaima matši eel pidas? "Ütlesin enne finaali poistele, et olen küll "oma karjääri" jooksul mõningaid suuremaid mänge mänginud, näiteks [murul] esiliigat ja karikavõistlusi, aga tänane on minu jaoks emotsionaalselt tähtsaim! Meil on ka mingil määral kohustus võita: oleme ikkagi kodusaalis!"

Ja nagu lõpptulemus näitab, säärane kihutuskõne töötaski!

Finaal läks kohtunikul käest

Üle-eestilisel saalijalgpalli mõõduvõtmisel pani nime kirja 35 tiimi, kes jaotati kaheksasse alagruppi. Audru võitis enda omas kuuest mängust viis ja edenes ainsana sõelmängudele. Veerand- ja poolfinaal jäi audrulastel normaalaja järel 2:2 viiki: kaheksa hulgas alistati penaltidega FC Merivälja ja nelja sees Saku jalgpalliklubi.

Tiitlimatši korraldusõigus saadi endale ja nõnda pakiti niigi väiksevõitu Audru kooli spordisaal triiki täis – kullalahingut Tartumaa satsi FC TRT77/RA BBQ vastu jälgis 85 silmapaari. Audru oli koduväljakueelise auga välja teeninud, sest veerand- ja poolfinaal peeti vastase platsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles