Menukas Beach Grind toob suvepealinna elektroonse muusika tipptegijad

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Beach Grindil astub lavale teiste seas ka Rootsi muusikaprodutsent Alesso.
Beach Grindil astub lavale teiste seas ka Rootsi muusikaprodutsent Alesso. Foto: Psmusicagency.ee

Selgusid kümnenda elektroonilise muusika festivali Beach Grind esinejad. 7.–8. juulil Pärnus toimuva üritusest tõotab korraldajate kinnnitusel tulla kümnendi võimsaim: peale varem välja kuulutatud peaesineja Alan Walkeri lisandusid täna esinejate nimistusse Rootsi muusikaprodutsent Alesso ja Ühendriikide tantsumuusika tõusev täht Acraze.

Beach Grind on aasta-aastalt aina paisunud ja suve oodatuim muusikasündmus toimub tänavugi Rannapargis, kuid tuleb suurem nii ruutmeetritelt kui programmilt. 

Täna lisandusid esinejate nimekirja Alesso Rootsist, Acraze Ameerika Ühendriikidest ning GOODBOYS ja Kanine Inglismaalt. Kodumaiste artistide nimistusse tulid juurde Tommy Cash, Bedwetters, Clicherik & Mäx, Syn Cole, pluuto, Dr. Mauer, Merike Rundu, Milpak, Majestim, Paap, MHKL, JAVÚ ja Perspective Shift.

Ameerika Ühendriikidest on Pärnusse esinema tulemas tantsumuusika tõusev täht Acraze.
Ameerika Ühendriikidest on Pärnusse esinema tulemas tantsumuusika tõusev täht Acraze. Foto: Psmusicagency.ee

Varem avalikustatud välismaiste artistide seas astuvad peasineja Alan Walkeri kõrval üles Little Big, Bru-C, Luude ja Hybrid Minds.

Teise peaesineja on Rootsist pärit Alesso – electro-house’i DJ, kelle avastas Swedish House Mafia liige Sebastian Ingrosso, kes karjääri algul oli Alesso mentor. Nii sai noor produtsent võimaluse teha remikse Avicii, Swedish House Mafia, Devolutioni ja LFMAO lugudest. Alesso hittide hulka kuuluvad “Calling (Lose My Mind)” Sebastian Ingrosso ja Ryan Tedderiga, “Under Control” Calvin Harrise ja Hurtsiga ning “If I Lose Myself” ühes OneRepublicuga.

Publikut rõõmustavad tänavu kolm lava, millest kaks, pea- ja Grindi lava on festivalifännile juba tuttavad.

Festivalidebüüdi teeb house- ja techno-muusikale pühendatud lava Ammende villa hoovis. Uue lava peaesineja on Suurbritannia produtsentide-laulukirjutajate duo Goodboys, kes üleilmse edu saavutas tänu MEDUZAga koostöös valminud palale “Piece of Your Heart”, mis on nomineeritud Grammyle parima tantsuloo kategoorias. Sellele hitile järgnes peagi “Lose Control” koos MEDUZA ja Becky Hilliga, mida kohe saatis samuti menu. 

2010. aastal esimest korda Pärnu rannas korraldatud Beach Grindi ühepäevasest klubiõhtust on aastatega kasvanud mitmepäevane rahvusvaheliste artistidega muusikafestival. 

Festivali Beach Grind 2023 esinejad

Beach Grind 2023 peaesineja Alan Walker.
Beach Grind 2023 peaesineja Alan Walker. Foto: Psmusicagency.ee
  • Pealava

Alan Walker (NOR), Alesso (SWE), Acraze (USA), Bru-C (UK), Clicherik & Mäx, Little Big (RUS), Luude (AUS), nublu, pluuto, Syn Cole, Tommy Cash ja 5MIINUST.

  • Grindi lava

Alcemist (UK), Andromedik (BEL), Bedwetters, Cartoon, Coverk x Byte, Hybrid Minds (UK), JAVÚ & MHKL, Kanine (UK), Koven (UK), Majestim, Marcara, Perspective Shift, Siimi, Vibe Chemistry (UK) ja Wateva.

  • Ammende lava

GOODBOYS (UK), Another Bald One, Bombossa Brothers, Dr. Mauer, Jozels, Merike Rundu, Milpak ja Paap.

Andmed: psmusicagency.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles