Retropidu valmistab ette tantsudisko aastapäeva

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmu Sadulsepp.
Elmu Sadulsepp. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel reedel, 16. märtsil saab spaa- ja konverentsihotelli Strand ööklubis osaleda suurel retropeol “Roosa Cadillac”, millel keerutavad plaate ja mängivad vanu muusikavideosid mitu juba aastakümneid Eesti pidudel tegutsenud diskorit.

“Tegu on sügisel kokkuvõetava suurpeo “Eesti tantsudisko 40” eelüritusega,” avas retrokuninga tiitlit kandev DJ Elmu Sadulsepp. “Tartu meeste teada toimus 1972. aastal TRÜ klubis Eesti esimene tantsudisko, kus mängis muuskat Riho Baumann, üritame sõpruskonnaga seda aastapäeva meeles pidada. Eks diskosid toimus varemgi, aga need olid lauludiskod, kuhu inimesed tulid kokku rohkem aega veetma ja jutustama.”

Nii tähistavad omaaegsed menu-DJd aastapäeva Eesti eri paikades. Sadulsepp loodab teha Pärnus suure aastapäevapeo augustis.

Strandi reedesel peol näeb retrokuninga kõrval veel vanakooli-DJd Enno Lohut Pärnust ja Olev Ulpi, Mike Suni ning Einar Kassi Tartust.

“Peamiselt mängime tantsumuusikat 1980. aastatest, sekka 70- ja 90ndaid,” avas Sadulsepp. “Mike Sun ja Einar Kass näitavad videosid, neil on väga huvitavat materjali 1970. aastatest, mida Eestis ei olegi siiani eriti näidatud.”

Sadulsepp ei olnud nõus ühegi ajastu muusikat teistele eelistama. “Igaühte jääb saatma tema teismeliseaeg,” arvas Pärnu Päikeseraadios “Roosa Cadillaci” saadet vedav retrokuningas.

“See on individuaalne ja sõltub ikka sellest, milline muusika kellelegi meeldib. Minu arust on nii 70., 80. kui 90. aastate muusikas omad kõvad tegijad ja nii ei saa öelda, et oli paremaid või halvemaid aegu.”

Et retromuusika on rahva seas endiselt populaarne, tõestab Sadulsepa sõnade kohaselt seegi, et Pärnus avati ainult retromuusikat mängiv öölokaal Kassa.

“Retropidudel käijate kontingent vahetub umbes iga viie ja kümne aasta tagant,” teadis Sadulsepp. “Iinimesed saavad vanemaks. Noored tulevad peale, aga 50+ inimest omakorda enam naljalt klubisse ei meelita. Kuid vanemale publikule mõeldud üritusi on kindlasti vaja.”

Peale hea muusikavaliku saavad kõik retropeol osalejad aimu, kuidas vanasti diskot tehti.

“Vanakooli DJd rääkisid lugude vahele, tänapäeval seda ei tehta,” kinnitas Sadulsepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles