Pärnumaalt valitud riigikogulaste arv tõuseb üheksani

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Enn Eesmaa asub riigikokku Vladimir Sveti asendusliikmena. 
Enn Eesmaa asub riigikokku Vladimir Sveti asendusliikmena. Foto: Sander Ilvest

Pärast Tallinna kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa valimisringkonnast riigikokku valitud Keskerakonna esindaja Vladimir Sveti mandaadist loobumist asub esmaspäeval avaistungile kogunevas parlamendis tööle Pärnumaal kandideerinud Enn Eesmaa.

Nii tõuseb Pärnumaal kandideerinute esindus riigikogus üheksale: märtsi alaguses toimunud valimistel said koha riigi esinduskogus Annely Akkermann ja Toomas Kivimägi Reformierakonnast, Mart Helme ja Alar Laneman Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE), Kadri Tali ja Peeter Tali Eesti 200st, Andrei Korobeinik Keskerakonnast ja Andres Metsoja Isamaast.

Enn Eesmaa kogus Pärnumaa valimisringkonnas Keskerakonna nimekirjas 774 häält, mis oli vähem kui Korobeinikul (1973) ja Marko Šorinil (803). Keskerakonna üleriigilises nimekirjas üheksandal kohal olnud Eesmaa sai riigikogu asendusliikmeks kompensatsioonimandaadiga.

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet tegi oma valimisringkonnas 1867 häälega Keskerakonna nimekirja teise tulemuse Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti (14 592) järel.

Pärnumaalt võib riigikokku pääseda kümneski siin kandideerinu: kui Reformierakonna nimekirjas parlamenti valitud Annely Akkermann asub valitsuses tööle rahandusministrina, pääseb tema asendusliikmena parlamenti Laura Kiviselg.

Pärast valimisi on riigikogu mandaadist seni loobunud kaheksa inimest. See ei pruugi jääda lõplikuks ja vajadusel koguneb vabariigi valimiskomisjon homme hommikulgi.

President Alar Karis kutsus uue riigikogu koosseisu esimesele istungile esmaspäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles