Mudilased kohtusid „Mai tänava hiirte“ autoriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeelepäev Mai tänava lasteaias.
Emakeelepäev Mai tänava lasteaias. Foto: Erakogu

Pärnu Mai tänava lasteaed kutsus tänavusel emakeelepäeval külla läinud aastal ilmunud lasteraamatu „Mai tänava hiired” autori Urvi Grossfeldti.

Õpetajad olid lugenud eelnevalt lastele seda põnevat raamatut.  Jutukesed meeldisid kõigile ning innustasid joonistama ja meisterdama raamatutegelasi – hiiri. Lapsed olid saali kaasa võtnud  mänguhiiri ja armsaks saanud raamatu.

Õpetajad lavastasid katkendi „Uljad vormeliässad”. Hiirepoiste seiklusi mängiti uute käpikhiirtega, mis olid valminud õpetaja Kristi näputööna.  Lavastus oli üllatus raamatu autorile, kelle sõnul seda polevat varem tehtud.

Pärast etendust jutustasid vaatajad elavalt, milliseid seiklusi hiired raamatus veel läbi elasid.
Lastel oli Urvi Grossfeldtile hulgaliselt küsimusi. Nad soovisid teada, kuidas autor sai idee kirjutada hiirtest, mitte rottidest. Kas raamatu kirjutamine on raske töö? Kui väiksena peab hakkama harjutama kirjutamist? Eriti huvitas lapsi, millal on oodata uut raamatut. Vastuseks said nad teada, et raamatule tuleb järg – hiirte seiklused jätkuvad. Vestluse võttis kokku Mirelli laul hiirekestest, kes igal ööl pidutsesid ega kartnud kassi.

Lõpuks jagas kirjanik autogramme, ja soovijate järjekord oli pikk.

Pärnu lasteaias Mai tähistatakse emakeelepäeva alates 1997. aastast ja traditsiooniliselt korraldavad seda lasteaia eripedagoogid. Nende aastate jooksul on tutvustatud kooliminevatele lastele rahvaloomingu lühivorme: vanasõnu, kõnekäände, mõistatusi. Lavastatud on rahvuseepost „Kalevipoeg”, loetud Lydia Koidula lasteluulet, tutvustatud Heljo Männi loomingut, esitatud tänapäeva lasteluulet ja muud huvitavat eesti kirjandusest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles