Tammiste elanikud algatasid petitsiooni kiiruse piiramiseks kohas, kus auto sõitis tüdrukule otsa

Sirle Matt
, reporter
Copy
Tammistes juhtunud liiklusõnnetuses sai vigastada 15aastane tüdruk.
Tammistes juhtunud liiklusõnnetuses sai vigastada 15aastane tüdruk. Foto: Urmas Luik

Petitsiooniga kogutakse toetusallkirju, et kiirusepiirangu ala, kus on lubatud sõita kõige rohkem 50 kilomeetrit tunnis, pikeneks Kiisa küla suunas ja rajataks ülekäiguradasid.

Peale selle soovitakse jalakäija tuvastusega ülekäigurada Kellukese tee ja Pärnu–Rakvere maantee ristmikule, kus juhtub enim õnnetusi. 

Algatajad põhjendavad, et külas on tihe liiklus ning seda just hommikuti töölemineku ja õhtuti töölt tuleku ajal. Muret teeb Tammiste küla läbiva maantee ohutu ületamine. Küla piires kehtib küll maanteel kiiruspiirang 50 kilomeetrit tunnis, kuid pisut eemal, asulast väljas võib sõita 70kilomeetrise tunnikiirusega. Ent ristmik, kust kaudu pääsevad kohalikud toidupoodi, tanklasse, lasteaeda ja kooli, paikneb teisel pool asula silti.

Kõnealusel ristmikul on petitsiooni algatajate andmetel toimunud lühikese aja jooksul mitu liiklusõnnetust. Viimasel korral sai kannatada laps. 30. märtsi õhtul paiskus teed ületanud 15aastasele tüdrukule otsa tema teeületuseks peatunud sõiduauto, millele põrutas otsa treiler.

Kohas, kus laps teed ületada soovis, võib sõita 70 kilomeetrit tunnis.
Kohas, kus laps teed ületada soovis, võib sõita 70 kilomeetrit tunnis. Foto: Urmas Luik

Tori vallavanem Lauri Luur lubas pärast õnnetust, et vallavalitsus ei jäta õnnetusele reageerimata ja võtab kõne transpordiametisse ja uurib, miks seal liikluskorraldust ei muudeta, ehkki kohalikud on oma murele liiklusturvalisuse pärast tähelepanu juhtinud.

Neljapäeval algatatud petitsioon on praeguseks saanud 39 allkirja. Toetuse avaldamiseks on aega veel 11 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles