Seljalüli murdnud Kevin Saar naasis krossirajale

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kevin Saar.
Kevin Saar. Foto: Erakogu

Pärnu motoklubi quadracer Kevin Saar suundus selleks hooajaks Ameerikasse, et osaleda sealses profisarjas ATV National Championship. Kui teisel etapil märtsi keskel sai 22aastane pärnakas seljale nii kõva löögi, et murdis seljalüli, oli raudmees sel nädalavahetusel kolmandal etapil maailma tippkonkurentsis tagasi.

Texase osariigis Kempi linnas Underground MXi rajal tuli AMA Pro klassis starti 16 sportlast ja paranenud seljaga Saar näitas kvalifikatsioonis kümnendat aega.

Esimeses sõidus oli Musick Racingu tiimi esindav pärnakas stardi järel 13. positsioonil, ent tõusis esimese poolega kaks kohta. Sõidu teises pooles läks masinal rehv katki ja leppida tuli 16. kohaga.

Teises sõidus tegi Saar parema stardi ja oli kümnes. Kolmandal ringil jäi ta aga valli kinni ja sealt väljasaamiseks läks ligemale 30 sekundit. Viimaselt kohalt sõitu jätkanud Saar suutis viimaks tõusta 12. positsioonile. Kahe sõidu kokkuvõttes läks eestlasele punktitabelisse 14. koht.

Kevin Saar.
Kevin Saar. Foto: Msport.ee

Saar lõi kaasa ka klass lahjemas ehk Pro-Am klassis, kus ta oli avasõidus 19 sportlase hulgas neljas ja teises parim. See andis talle kokkuvõttes teise koha.

Kolme etapi järel juhib AMA Pro klassi tšempionaati Texases mõlemad sõidud võitnud Joel Hetrick, kellel on koos 114 punkti. Liidrile järgnevad Bryce Ford (107) ja Jeffrey Rastelli (96). Saar on 43 silmaga 12.

Kümnest etapist koosnev profisari jätkub aprilli lõpus neljanda etapiga High Point Raceway krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles