Nooruse majas peetakse Baltica eelpidu koos Rääma pärimuspeoga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Rääma folklooripäeva peetakse juba 26. korda.
Rääma folklooripäeva peetakse juba 26. korda. Foto: Lilli Tölp

Rääma folklooripidu on seekord toodud ühe mütsi alla rahvusvahelise pärimuspeo Balticaga, mis kannab nime “Pärimus tõmbab kaasa”. Samalaadsed eelpeod on peetud juba üheksas paikkonnas.

Rääma pärimuspidu toimub Pärnu aianduse ja mesinduse seltsi eestvedamisel juba 26. korda. Ikka oma heade mõtetega luua ja tuua inimesi pärimusele ja folkloorile lähemale, et me ei unustaks oma esivanemate väärtusi ja traditsioone, nagu märkis korraldaja Terje Ojaste. Eelpeo lõpus tuleb ühtlasi tagasisidering, kus muljeid ja soovitusi jagavad eksperdid folkloorinõukogust, eesmärgiga aidata muuta etteasted veel pärimusteadlikumaks.

Laupäeva keskpäevast avaneb Nooruse majas võimalus lustida koos Hanila laulu- ja mänguseltsi, Anna Raudkatsi tantsuseltsi, Seljametsa teatristuudio laste ja Pärnu Liblika lasteaiaga, folklooriseltsiga Mesilased, folkloorikollektiiviga Kaasike, seeniortantsurühmaga Räämakad ja Pärnumaa lõõtspillihaigete seltsi ansambliga Palat 7, ukulele Ukerdajatega, folklooriansambliga Rannalised, Karmoškasemudega, Pärnu ingerisoomlaste kultuuriseltsi folkloorirühmadega Kullero, Siskot, Pikku-Orvokki, folklooriseltsiga Kunglarahvas, Häädemeeste Huviteatriga, Ülle Kooli ja Esta Ruusmanni folkduoga, rahvatantsuseltsiga Kaera-Jaan ning üles astub ka Alari Janson.

Folklooripäev lõpeb Nooruse majas tavapärase simmaniga ja seda aitavad ühtses rütmis hoida päevajuhid Aire Koop ja Krista Mustonen.

Eesti–Läti–Leedu suurim rahvakultuuri ühispidu Baltica sai alguse 1987. aastal ja sellest ajast peetakse seda kordamööda kõigis Balti riikides. 2. juunil avaneb Tallinnas Tornide väljakul pärimusküla, mille lavadel saab tutvuda Eesti eri piirkondade paikkondliku pärimusega, toimub rongkäik läbi vanalinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles