Jazzkaar teeb muusikalisi üllatusi koolides-lasteaedades, bussijaamas ja haiglas

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Kokku antakse Jazzkaare linnaruumiprojekti raames ootamatutes paikades üle 70 kontserdi.
Kokku antakse Jazzkaare linnaruumiprojekti raames ootamatutes paikades üle 70 kontserdi. Foto: Mattias Kangur/Jazzkaar

Homme algav Jazzkaare linnaruumiprojekt üllatab linlasi muusikaga Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viljandis.

Jazzkaare põhiprogramm algab pühapäeval, aga Jazzkaare linnaruumiprojekt alustab juba teisipäeval. Linnaruumiprojekt on festivali osa juba neljateistkümnendat korda ja igal aastal on kontserdid jõudnud kümnetesse põnevatesse paikadesse.

Avalikud linnaruumiprojekti kontserdid alustavad kolmapäeval Tartust, liiguvad seejärel Viljandisse ja Pärnusse ning uue nädala alguses pealinna.

Linnaruumirprojekti eesmärk on tuua muusika traditsioonilistest kontserdisaalidest ebatavalistesse paikadesse, tutvustada seejuures džässmuusikat ja eelkõige rõõmustada publikut.

“Linnas ringi liikudes tasub olla valvas, sest džäss võib sind üllatada kõige ootamatutel hetkedel. Muusikuid võib kohata tänavu ühistranspordis, trennisaalides, lennujaamas, bussijaamades, kohvikutes, linnatänavatel ja mujal põnevates paikades. Varuks on mitu üllatust,” tutvustas projektiijuht Kerli Peetsalu.

Igal aastal on tähtsal kohal ka koolinoored ja lapsed. Selleks et õpilased saaksid lähedasema puudutuse džässmuusikaga, tehakse koolides ootamatuid põnevad ja hariduslikke muusikalisi vahetunniüllatusi. Särav pillimäng innustab avastama džässmuusika võlusid ning annab ideid uute huvialade leidmiseks.

Džässimaali aktsiooniga minnakse külla üle poole tuhandele lasteaialapsele, et inspireerida neid muusika saatel joonistama ja seeläbi oma emotsioone jäädvustama.

Kokku antakse Jazzkaare linnaruumiprojekti raames ootamatutes paikades üle 70 kontserdi.
Kokku antakse Jazzkaare linnaruumiprojekti raames ootamatutes paikades üle 70 kontserdi. Foto: Mattias Kangur/Jazzkaar

Linnaruumiprojekt pakub muuhulgas võimalust teha elava muusika saatel joogat spordiklubides ja lõunatada kohvikutes, muusikud tervitavad reisijaid bussijaamades, rõõmu pakutakse Viljandi ja Pärnu haiglas. Kokku antakse linnaruumiprojekti raames üle 70 kontserdi.

34. rahvusvaheline festival Jazzkaar toimub nädala vältel Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Viljandis, Otepääl ja Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles