Kas Pärnu võrkpallinaiskond naaseb 11 aasta järel meistriliigasse? “Mõte on läinud konkreetseks ja liigume selles suunas väga tõsiselt.”

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu spordikooli võrkpallinaiskond tuli teist aastat järjest esiliiga tšempioniks.
Pärnu spordikooli võrkpallinaiskond tuli teist aastat järjest esiliiga tšempioniks. Foto: Urmas Luik

Pärnu spordikooli võrkpallinaiskond triumfeeris teist aastat järjest esiliigas ja plaanib end sügisest proovile panna meistrisarjas. Viimati pallis suvepealinna naiskond Eesti kõrgeimal tasemel üle kümne aasta tagasi ehk hooajal 2011/2012.

Pärnu naiskond on juba aastaid mõlgutanud mõtet minna kõrgliigasse. Nüüd, kui kaks esiliiga kulda taskus, tundub selleks õige aeg.

"See meistrisarja mõte on nüüd konkreetseks läinud," kinnitas peatreener. "Praegu ei saa veel küll 100 protsenti öelda, et me seda teeme, aga liigume selles suunas väga tõsiselt."

Põhiteema, mis vajab tippkonkurentsi minekuks lahendamist, on leida raha. Praegu reisisid näiteks üliõpilased esiliiga treeningutele-mängudele oma raha eest. "See poleks meistriliigas mõeldav," lausus Ernits. "Saaliaegu on vaja juurde saada, samuti teenindavat personali: füsioterapeute, massööre, ÜKE-treenerit."

Peatreeneri sõnutsi läks meistriliiga-jutt lahti juba ammu ja seda on tiimis arutatud mitu aastat. Nüüd võttis Ernits initsiatiivi enda kätte.

"Näen, et meil on palju spordikooli noori ja nad hakkavad pead kandma – praegu on õige aeg minna!" usub Ernits. "Nad on veel kaks–kolm aastat siin Pärnus koolis. Teised on enam-vähem oma koolid ära lõpetanud, need, kes pole, on valmis sõitma. Isegi mõni "vana" mõtleb veel meistriliiga peale."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles