Raavo Raadik Ebatavaline arupärimine volikogus

, uussintlane
Copy
Pärnu linnavolikogu aseesimees Helle Kullerkupp uuris abilinnapealt olukorra kohta Pärnu sotsiaalmajas ja viitas väidetavatele seal elavate kodanike rikkumistele.
Pärnu linnavolikogu aseesimees Helle Kullerkupp uuris abilinnapealt olukorra kohta Pärnu sotsiaalmajas ja viitas väidetavatele seal elavate kodanike rikkumistele. Foto: Urmas Luik

Kui Varro Vooglaid uue mehena riigikogus pärib peaministrikandidaadilt väidetavate rikkumiste kohta COVIDi- kriisi ajal, kui olukorrga polnud rahul sajad tuhanded inimesed, ei ole tema pärimises midagi tavatut. Oli ju COVID suuresti hobune, millega Vooglaid populaarsust võitis ja kokkuvõttes riigikokku ratsutas.

Küll võib ebatavaliseks pidada Pärnu nüüdseks juba kogenud kommunaalpoliitiku Helle Kullerkupu (EKRE) arupärimist abilinnapeale viimasel volikogu istungil. Ei, selles, et EKRE fraktsioon arupärimisi esitab ja et abilinnapea Irina Talviste on nende eriline lemmik, pole enam midagi ebatavalist. Küll võib tavatuks pidada arupärimises kolmandate isikute andmete esiletoomist ilma nende loata. Midagi sellist pole Pärnus varem ette tulnud ja juhtunu peaks asjaosalistel häirekella peas helisema panema.

Mis siis tegelikult juhtus? Linnavolinik uuris abilinnapealt olukorra kohta Pärnu sotsiaalmajas ja viitas väidetavatele rikkumistele kodanikelt A ja B. Olgu märgitud, rahvasaadik nimetas arupärimises ära väidetavate pahalaste ees- ja perenime, kuid ka elukohaandmed, vürtsitades vähemalt ühe mainitu puhul oma teadmist nüansiga, mis riiklikes registrites on delikaatselt kinni kaetud. “No ja siis,” võiks pärida, “inimese nimi ja elukoht ei kuulu ju delikaatsete isikuandmete hulka ja volinik tahtis ju head.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles