EMi avaetapp toob noored ässad Pärnusse

Joel Kukk
Copy
Üheksa riigi noored krossisõitjad kihutavad nädalavahetusel Pärnus.
Üheksa riigi noored krossisõitjad kihutavad nädalavahetusel Pärnus. Foto: Igor Tseskidov

Laupäeval ja pühapäeval võistlevad Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Norra, Poola, Ukraina ja Islandi juuniorid Pärnu lennuvälja motopargi krossirajal EMX 65 ja 85 klassi Euroopa meistrivõistluste Põhja-Euroopa tsooni avaetapil.

85 ccm tsikleid taltsutavate noormeeste seas kuuluvad eestlastest favoriitide hulka Lucas ja Travis Leok Sõmerpalu klubist. Pärnu motoklubi kasvandikest panevad ennast tugevas rahvusvahelises konkurentsis proovile Frankie Lvovs ja Leslie Puller. 65 ccm klassis jahivad meie poistest pjedestaalikohti Theo Kolts ja Robin Arukase.

Järgmiste etappidena on kavas võistlused 13.-14. mail Poolas Oleckos, 20.-21. mail Lätis Alojas ja 27.-28. mail Leedus Šiauliais.

“Noorte EMi finaalvõistlusele, mis toimub juuli keskel Tšehhis Loketi rajal, pääseb kummaski klassis neljast tsoonist kokku poolsada paremat,” selgitas Pärnu motoklubi juhatuse liige Jüri Makarov, lisades, et enne seda tuleb läbida veel Kesk- ja Põhja-Euroopa tsoonide poolfinaal 24.-25. juunil Hollandis Axelis.

Makarovi sõnutsi jahitakse nädalavahetusel Pärnu krossirajal samuti Eesti meistri- ja karikavõistluste punkte 50 ccm, MXi naiste, üle 40- ja üle 50aastaste veteranide arvestuses. Klassides MX Hobi, MX Open ja MX Juunior võisteldakse Pärnu motoklubi karikatele. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles