Noorkotkad ja kodutütred müttavad kolm päeva kestval võistlusmatkal

Pärnu Postimees
Copy
Võistlusmatkal Sirge Siht osalejatel tuleb läbida ligemale 40 kilomeetri pikkune rada. Arhiivifoto.
Võistlusmatkal Sirge Siht osalejatel tuleb läbida ligemale 40 kilomeetri pikkune rada. Arhiivifoto. Foto: Mehis Born

Homsest pühapäevani toimub Tori kandis ja Soomaal traditsiooniline noorkotkaste ja kodutütarde maakondlik võistlusmatk Sirge Siht, millel osalejad peavad läbima ligemale 40 kilomeetri pikkuse teekonna.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva noorteinstruktori Mehis Borni sõnade järgi ootavad võistlejaid põneval maastikul kontrollpunktid, kus tuleb demonstreerida oma osavust ja nutikust ning skautlike oskuste tundmist.

Võistlusmatka start antakse reede õhtul Tori rahvamaja juures. Lõpujooks ja finiš on pühapäeva hommikul Toris. Võistlusele on registreerinud 14 noorte võistkonda ja ennast tulevad proovile panema Pärnumaa naiskodukaitsjadki.

Noorte Kotkaste Pärnumaa maleva pealiku ja võistluse peakorraldaja Alar Tamme sõnutsi avaldas tänavuse jõukatsumise ettevalmistamisel enim muljet kohaliku elanikkonna sõbralikkus. Maa-alade kasutamiseks andsid kõik maaomanikud kohe  lahkelt oma nõusoleku.

Viiendat korda toimuva Sirge Sihi lõpurivistusel planeerivad osaleda Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi ja Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Raigo Paimla.

Kaitseliit loodab, et noorte võistlusmatk Tori kandi ja Soomaa inimesi ei häiri, ning tänab kõiki kannatlikkuse eest juba ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles