Jüri Nael lavastab oma esimest ooperit: Tänapäeva kontekstis oleme kõik tuhkatriinud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Üle aasta toimub tänavu septembris Pärnus taas rahvusvaheline ooperimuusika festival PromFest, mis toob kõikjalt maailmast Klaudia Taevi konkursile noored ooperilauljad ning lavale tuuakse eelmise konkursi võitja soovil tema unistuste ooper.

Iga kord üllatatakse publikut ja osalejaid uue lavastajaga (seekord juba 11. korda), kes pole ooperižanris varem kätt proovinud.

Eelmisel korral oli selleks näitleja Andrus Vaarik. Tänavu aga koreograaf Jüri Nael, kes sellest, kuidas ta festivali kunstilisele juhile ja dirigendile Erki Pehkile kindla “ei” öelda kavatses, aga siis nende paaritunniseks kujunenud kohtumiselt hoopis vaimustunud “jah”-sõnaga lahkus, rääkis ooperihuvilistele sel nädalal avalikul vestlusel Endla teatrikohvikus.

Pehk tõdes, et meie suurim toetaja on tegelikult Leedu maksumaksja, sest juba mitu aastat on festivali uhket ooperiproduktsiooni aidanud oma jõududega lavale tuua Kaunase riiklik muusikateater. “Endla teater on olnud meile hiilgav partner ja kahel jalal on hea, aga kolme jala peal on veel kindlam,” põhjendas festivali eestvedaja.

Eelmise Taevi konkursi laureaadi, poola metsosoprani Zuzanna Nalewajeki soov oli laulda Jules Massenet’ “Tuhkatriinut”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles