Galerii Endlas kuulutati välja publiku lemmikud

Copy

Ago Anderson tunnistas Endla suures saalis eile õhtul “Norman Vallutaja” etenduse lõpus üllatunult ja rõõmsalt naeratades, et sellist olukorda pole tal veel ette tulnud, et tal palutakse tulla Küünist suurde saali teisele etendusele publikule kummardama.

Pärnu Endla teatri eileõhtuste etenduste lõpus üllatati nii näitlejaid kui vaatajaid publiku lemmiku tiitlite väljakuulutamisega. Selgusid möödunud aasta parim lavastus, mees- ja naisnäitleja. Juhtus nii, et etendused suures saalis ja Küünis lõppesid peaaegu minutipealt ühel ajal, lemmikuks valituid oli aga mõlemas.

Teatrikuu raames kestnud publikuhääletusest võttis nii teatris kohapeal kui veebis osa 1741 inimest, kes said oma lemmiku valida kaheksa 2022. aastal esietendunud lavastuse hulgast. Publiku lemmikutele andsid preemia ja aukirja üle Pärnu abilinnapea Ene Täht ja teatrijuht Roland Leesment.

Publiku lemmiklavastuse tiitli võitis “Norman Vallutaja”, mida on mängitud 28 korral ja mida on näinud juba üle 15 000 inimese. Leesment tõdes, et see on nii lühikese ajaga haruldaselt suur arv, kui mõelda, et Ingomar Vihmari lavastatud Alan Ayckbourni lugu esietendus Pärnu teatris mullu 20. oktoobril. Tõepoolest, eilegi oli rõdul vaid paar üksikut vaba istekohta.

“See on nauding nii saalis kui ka laval olijatele. On ju teater see koht, kus saab kokku kaks armastust. Armastus teatrit teha. Ja armastus teatrit vaadata,” lausus Täht.

Lemmikmees- ja -naisnäitleja plaaniti välja kuulutada Küünis pärast “Linda Vista” etendust, aga kutsuti siis hoopis neile endalegi ootamatult suure saali lavale. Meelisnaisnäitlejaks hääletas Endla publik Kadri Rämmeldi, kes sai suure kimbu pihku esimesena ja pälvis tiitli neljandat korda. Lemmikmeesnäitleja tiitli pälvis Ago Anderson, kellele see on kaheksas kord vaatajate lemmikuks valitud saada.

Kadri Rämmeld on Endlas näitlejana rolle teinud 2014. aastast, läinud aastal lisandusid neile Julia roll “Linda Vistas” ja Esitaja “Issanda loomaaias”.

20 aastat kauem, 1994. aastast Endlas töötanud Ago Andersoni pärgas publik lemmiku tiitliga Ratase rolli eest lavastuses “Linda Vista”, Kristiani rolli eest “Valgusinglis” ja Esitaja osatäitmise eest lavastuses “Issanda loomaaed”.

Endla publikupreemiad antakse välja koostöös Pärnu linnavalitsusega. Nagu on saanud traditsiooniks, premeeriti publikutki: lemmikuid valinute vahel loositi välja kutse Endla teatri järgmise hooaja esietendustele, selle võitis Merike Ilves. Veel läks loosi viis kutset Endla etendusele omal valikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles