Iraak, Kosovo ja Afganistan. Kolme veterani lood

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kolmel rahutagamise missioonil osalenud Agor Tettermann peab kunagise jalgpallurina jälgima Iraagis haavata saamise järel mängu tribüünilt, huviline on ka tema tütar Marta.
Kolmel rahutagamise missioonil osalenud Agor Tettermann peab kunagise jalgpallurina jälgima Iraagis haavata saamise järel mängu tribüünilt, huviline on ka tema tütar Marta. Foto: Urmas Luik

Graafiline disainer Heino Prunsvelt kujundas sinililleõie, mida veteranikuul kanname rinnas ja mille eest annetatud paari euroga toetame rahvusvahelistel sõjalistel ja rahutagamise operatsioonidel osalenud kaasmaalasi. Missioonikogemusega kaitseväe ja Kaitseliidu veterane on meie hulgas ligemale 3000, kellest kolme pärnumaalasega saame lähemalt tuttavaks. Need on Kaitseliidu veeblid reservis Agor Tettermann ja Marko Miiter ning kapten Ergo Vaske.

Tahtejõud tõstis jalule

Pärnakas Agor Tettermann elab tribüünilt kaasa jalgpallivõistlustele, nii nagu sel kesknädalal Rehepapi väljakul toimunud JK Vapruse ja JK Narva Trans mängule. Tema kirg vuti vastu pärineb kooliajast ja enne saatuslikku Iraagi missiooni mängis ta kaitseväes jalkat kolmandas liigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles