Kübaratrikk: Kristin Tattar võitis MM-tiitli ja USA lahtiste triumfi järel kolmanda suurturniiri!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristin Tattar võitis kolmanda suurturniiri karika.
Kristin Tattar võitis kolmanda suurturniiri karika. Foto: Disc Golf Pro Tour/Twitter

Pärnu kettagolfar Kristin Tattar pälvis USAs senise hooaja kaalukaima võidu, kui triumfeeris aasta esimesel major’il ehk suurturniiril Champions Cup. 

Tegemist oli Georgia osariigis Applingis toimuva profituuri etapiga, kus tavapärased punktid korrutati 1,5ga. Starti tuli 47 maailma tippu kuuluvat naist, kes nelja päevaga läbisid neli ringi. 

Eestlane alustas avapäeva rajarekordiga, kui viskas -9 alla par’i. Otsustavaks ringiks oli Tattari mäekõrgune edu kasvanud järgmiste ees juba 12 viskeni ehk võit oli vormistamise küsimus. Maailmameister ei teinud endale viimaselgi ringil hinnaalandust ja näitas parimat tulemust. 

Viimaks võidutses Tattar (-27) teise koha teeninud Ohn Scogginsi (-13) ees 14 viskega. Esimestele järgnesid Hailey King, Catrina Allen ja Kat Mertsch -11ga. 

Tattar kirjutas enda nimele veel ühe rekordi. Nimelt läbis pärnakas kolm ringi puhaste paberitega ehk ainsagi bogey’ta. Viimasel päeval tuli “aps” sisse ja ta sai neljandal korvil rajanormist ühe võrra nigelama tulemuse (+1). 

See oli Tattarile kolmas suurturniiri võit: eelmised kaks olid 2019. aasta USA lahtised meistrivõistlused ja mullune maailmameistritiitel. 

Tänavu on pärnakas võitnud kuuest profituuri etapist neli, seejuures kolm viimast, olles sarja kindel liider.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles