Kolm naist avavad näituse nagu Alice imedemaal

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Eneli Valge, Eveli Varik ja Margit Randmäe võtsid appi Lewis Carrolli raamatu „Alice imedemaal”, mis väljendab tabavalt kunstnikekoosluse mõtet käituda ebatavaliselt.
Eneli Valge, Eveli Varik ja Margit Randmäe võtsid appi Lewis Carrolli raamatu „Alice imedemaal”, mis väljendab tabavalt kunstnikekoosluse mõtet käituda ebatavaliselt. Foto: Erakogu

Eneli Valge, Eveli Varik ja ja Margit Randmäe avavad homme õhtul Pärnu linnagaleriis raekojas grupinäituse „Ma pole hull, lihtsalt minu reaalsus erineb sinu omast”.

Näituse üldpealkiri ja ruumide pealkirjad tulenevad Lewis Carrolli raamatust „Alice imedemaal”, mis väljendab tabavalt kunstnikekoosluse mõtet käituda ebatavaliselt.

Teekond kulgeb läbi eri tubade, kus ruumide detailid ja objektid on pandud omavahelisse kooslusse. See pole niisama näitus, vaid ühe suure idee lavastus.

Kõik kolm kunstnikku töötavad eri meediumidega, kuid nende loomingut seob huvi mitmekihilise reaalsuse avastamise vastu. Olgu selleks siis iroonilised vibratsioonid või teatud mõttes inimese nihestumised ruumis. Näitusel saab näha teoseid, mis mõjuvad ühtviisi suurelt ja võimsalt, väikeselt ja õrnalt, salapäraselt ja kahtlaselt. Nagu kunstnikele kombeks, on nad ninaga kevadist õhku nuusutanud, et nähtamatuid aistinguid tunnetada.

Avamise järel toimub näituse raames sel reedel ühtlasi vestlusõhtu, kus autorid avavad oma mõtteid lähemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles