Sadama kossutiim murti 1049 fänni ees Rapla lõpuspurdiga. Kärp: Pinged on laes

Copy
Pärnu ja Rapla veerandfinaalseeria on 2:2 viigis. Tartu vastane poolfinaalis selgub reedel Raplas.
Pärnu ja Rapla veerandfinaalseeria on 2:2 viigis. Tartu vastane poolfinaalis selgub reedel Raplas. Foto: Urmas Luik

Suvepealinna spordihalli tribüünid olid Pärnu Sadama ja Rapla Avis Utilitase neljanda kossulahingu lahtihüppeks tuubil. Kõik seisukohadki, kuhu mõnusalt nõjatuda, olid hõivatud. Mängueelne atmosfäär meenutas mullust, kui meie mehed pallisid Eesti meistrivõistluste finaalis.

Nüüd olid pärnakad kullalahingust veel kaugel. Ent medalimängudest oli puudu vaid üks võit, sest vana rivaali vastu juhiti veerandfinaalis mängudega 2:1. 

Pärnu peatreener Gert Kullamäe saatis 1049 pealtvaataja ees lahtihüppeks platsile Isaiah Harti, Robert Valge, Saimon Suti, Mihkel Kirvese ja Matthew McCarthy. Rapla horvaadist loots Arnel Dedič otsustas jätta pingile oma suurima punktiküti Tyler Cheese’i, andes algrivistuses võimaluse 21aastasele Markus Ruubelile. Tuttavad näod olid Rait-Riivo Laane, Kendall Stephens, Tormi Niits ja Obrad Tomic.

Kui eelmises matšis andis Rapla kohe ohjad käest ja lasi Sadamal avaveerandiga kõmmutada 33 silma, siis nüüd oli meeskond kaitsekonspekti üle vaadanud. Viieminutise võitluse järel oli tablool 7:7 ja perioodi lõpuks külaliste 16:13 eduseis. 

Sadam oli ka kogu teise vaatuse tagaajaja rollis. Ei murdnud seda meeletu kaasaelamine ega veerandite vaheline Erich Kriegeri esitatud “Sõbralaul”, kus kõlasid fraasid: “Mürka (Pärnu abitreener Martin Müürsepp, M. P.) on meie sõber!” ja “Pärnu! Pärnu! Pärnu!” Rapla oli kaitses palju agressiivsem kui neli päeva tagasi ja sadamlaste visked ei kukkunud. Valitsevad Eesti meistrid läksid pikemale pausile mõtlikult, sest tabloo näitas 31:37.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles