Galerii 150 koorilauljat kogunes Kilingi-Nõmme ühislaulule

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Naiskoori Kanarbik 70 aasta juubelile pühendatud ühiskontserdil laulsid Kilingi-Nõmme klubis kõrvuti 150 koorilauljat Pärnumaalt ja Viljandist.

Iga koor esitas muu hulgas ühe Pärnumaaga seotud laulu ja lõpuks astusid kõik lauljad lavale ühendkoorina. Osalesid naiskoor Kanarbik, naiskoor Linda, Uulu segakoor, Treimani laulukoor, Tammiste laulukoor, naisansamblid Nõianeitsid ja Olla Daam, Pärnu Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor ja Viljandi naiskoor Eha.


Kontserdile järgnes juubelipidu, kus tantsuks mängis Uulu segakoori lauljatest bänd Katsuge Siis Järgmiseks Korraks Mitte Ära Unustada.

Sündmust vedasid eest Kilingi-Nõmme klubi, naiskoor Kanarbik dirigent Kerttu Liisa Sepp ja koori juhatuse liige Eesi Kolla ja kuna osalenute tagasiside oli väga positiivne, innustas see neid edaspidigi Pärnumaal ühislaulmist korraldama.

Kanarbiku nime võttis Kilingi-Nõmmes tegutsev koor omale 1980. aastal, ent kooriks kasvas omaaegne naisansambel 1952. aastal. Koori on aegade jooksul juhatanud üle paarikümne dirigendi, neist üle 15 aasta Hille Tuuling ja äsja meie seast lahkunud Lea Einaleht, keda Kolla meenutas kui särtsakat ja ettevõtlikku paikkonna muusikaelu edendajat.

"See oli koorile suur pingutus kõik uuesti rivvi saada pärast koroonaaega, mil meie tegevus soikus. Võtsime ennast kokku ja laulu oli rohkem kui küll," rääkis Kolla. "Kutsusime neid koore, kelle praegused dirigendid on varem olnud ka meie dirigendid. Tekkis täiesti laulupeo meeleolu, saal oli puupüsti rahvast täis."

Iga dirigent sai naiskoorilt tänutäheks spetsiaalse puidust meene, sündmust täiendas väljapanek Kanarbiku esinemisriietest läbi aegade, fotodest ja kontserdikavadega albumitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles