Pärnu pattoni tšempionaadil triumfeeris Märjamaa

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu meistrivõistlustel pattonis osales sel aastal kaheksa tiimi.
Pärnu meistrivõistlustel pattonis osales sel aastal kaheksa tiimi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Pärnu bridžiklubi tänavustel meistrivõistlustel pattonis teenis esikoha võistkond Märjamaa, kes kindlustas sõelmängudele pääsemise alles põhiturniiri viimases voorus.

Märjamaa, mille koosseisu kuulusid Andrias Heinlaid, Olavi Oja, Valev Parker, Karl-Markus Pruul ja Margus Suurväli, võitis neljast põhiturniiri etapist viimase, tagades sellega tihedas konkurentsis teise koha ja koha medalimängudel.

Poolfinaalis oli Märjamaa vastaseks põhiturniiri kolmas tiim ja mullune linna pattonimeister Savi (Andres Kaldo, Endel Kivioja, Raul Kukk, Ivar Maasik), kellest saadi jagu 28:14 (8:6, 12:2, 6:8).

Teises poolfinaalis alistas põhiturniiri kindel võitja Kõrsa (Ain Aspre, Rain Rees, Peeter Räägel, Aivar Tammel) 29:13 (12:2, 11:3, 6:8) tiimi Paadimees (Peeter Kallakas, Urmas Küünarpuu, Ljudmilla Ljulko, Veli Randmer).

Finaalis läksid seega vastamisi Märjamaa ja Kõrsa. Kahe nelja jaotusega pattoni järel oli 17:11 (9:5, 8:6) ees Märjamaa ja Kõrsa vajas viimase nelja jaotuse mängimisel meistriks tulemiseks vähemalt 10:4 võitu. Kõrsa võidu saigi, aga see oli “vaid” 8:6 (üldseis 23:19) ja nii krooniti linna meistriks aastase vahe järel taas Märjamaa sats.

Kolmanda koha kohtumises sai Savi 29:13 (9:5, 9:5, 11:3) jagu Paadimehest.

Pärnu pattoni meistrivõistlustel, millele andsid rahvusvahelise mõõtme suvepealinna väisanud soomlased, lõi sel aastal kaasa kaheksa võistkonda.

Uuel nädalal algavad Pärnu bridžiklubis suvesarja mängud. Toimub tosin 4 x 5 jaotusega Šveitsi süsteemis turniiri maksimumtulemusele ja võitja selgub individuaalarvestuses kohapunktide summas. Pärnu bridžiklubis käib veel linna individuaalse meistri selgitamine ja 12 etapist on mängitud seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles