Mõrva eest 16 aastaks vangi mõistetu jääb esiti vabadusse, sest kohus ei usu, et ta rohkem kurja teeb (4)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Ei Inge ega Andres Pullat tunnistanud kohtus oma süüd ja soovivad nüüd, et Tartu ringkonnakohus nad õigeks mõistaks. Viru maakohtus vangi määratud Inge Pullat on siiani vabaduses.
Ei Inge ega Andres Pullat tunnistanud kohtus oma süüd ja soovivad nüüd, et Tartu ringkonnakohus nad õigeks mõistaks. Viru maakohtus vangi määratud Inge Pullat on siiani vabaduses. Foto: Erik Kalda/Põhjarannik

Märtsi keskel Viru maakohtus mõrva eest 16 aastaks vangi mõistetud Põhja-Pärnumaa valla Viluvere küla elanik Inge Pullat ei pea enne otsuse jõustumist Rootsi kardinate taha minema, sest kohus usub, et Pullat kellelegi rohkem kurja ei tee.

Miks õigusemõistja nii arvab, jääb toimetusele selgusetuks. Küll võib Viru maakohtu esindaja kantseliitlikest selgitustest välja lugeda, et prokurör pidanuks paremini põhjendama, miks tuleb mõrvar otse kohtusaalist kinnimajja viia.

Kuna kõik asjaosalised on kohtuotsuse edasi kaevanud, pole teada, millal see jõustub ja kas senine lahend jääb üldse kehtima. Niisiis ei tea üldsus sedagi, millal ja kas üldse Pullat oma sugulase, 49aastase Maie vägivaldse surma eest vastutusele võetakse.

Kui erakordne on aga see, et kohtus mõrvas süüdi mõistetud inimene ei pea kohe vangi minema?

Justiitsministeerium avaldas, et näiteks mullu 1. jaanuarist tänavu 31. märtsini Eesti kohtutes lahendatud mõrvajuhtumite puhul on kõik süüdistatavad peale ühe viibinud kohtuotsuse tegemise ajal vahi all või kandnud juba vanglas karistust.

“Seega võib öelda, et selline olukord, kus mõrva eest süüdistatav ei viibi enne kohtuotsuse jõustumist vahi all, on pigem harv,” nentis justiitsministeeriumi avalike suhete nõunik Andri Küüts.

Üks ja ainus viimase aasta ja nelja kuu vältel mõrvas süüdi mõistetu, kes kohtuotsuse tegemise ajal ja pärast sedagi vabaduses olnud, on Inge Pullat.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles