Sillaehitaja teenis tunnustuse

Pärnu Postimees
Copy
Tori sild valmib lõplikult suveks.
Tori sild valmib lõplikult suveks. Foto: Mailiis Ollino

Transpordiameti iga-aastasel tunnustusüritusel, kus märgiti ära eelmise aasta parimad koostööpartnerid, pälvis parima sillaehitaja tiitli Torisse uue silla ehitanud AS TREF Nord.

Transpordiamet märkis, et Tori silla ehitusel oli vaja kiiresti otsustada ja leida lahendus ka keerulistele probleemidele ning TREF Nord tuli sellega hästi toime ja tööde kvaliteet on hea. “Kindlasti tuli kasuks kogemus keerulise Sindi raudteesilla remondiga mõni aasta tagasi,” sedastas transpordiameti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna kõneisik Erki Varma pressiteate vahendusel.

TREF Nord ei jõudnud Tori silda mullu lõpuni ehitada ja tööd jätkuvad mais. Nimekirjas on treppide ja koonuste ehitus, paigaldada tuleb hüdroisolatsioongi. Suurema tööna on plaanis kõnniteedele ja sõiduosale katte panek.

Transpordiamet andis mullustele parimatele koostööpartneritele üle graveeritud klaasmeened ja tänukirjad.
Transpordiamet andis mullustele parimatele koostööpartneritele üle graveeritud klaasmeened ja tänukirjad. Foto: Jakob Meier

Eelmine, 1956. aastal valminud 136 meetri pikkune Tori sild lammutati. Uus Tori sild on 140,6 meetrit pikk ja laiust on rajatisel 15,1 meetrit. Silla sõidutee on üheksa meetrit lai ja kõnniteedel on laiust mõlemal pool 2,5 meetrit.

Transpordiameti peadirektor Priit Sauk tõdes, et eelmine aasta oli tee-ehituses kindlasti väga raske. “Transpordiamet lükkas ehitushindade tõusu ja ehitusmaterjalide tarneraskuste tõttu edasi ligemale 50 kavandatud teeobjekti ehituse, et ehitusettevõtjatele hinnatõusu kompenseerida. Oma heade partneritega suutsime siiski mitu olulist teeobjekti finišisse viia ja valmisid nii Võõbu–Mäo teelõik Tartu maanteel kui Riia ringristmik Tartus,” rääkis Sauk. “Ka lähiaastad saavad tee-ehituses olema keerulised, kuid just hea koostöö aitab rasketel aegadelgi hakkama saada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles