Galerii Raekojas kolme naise näitusel käib igas toas eraldi show

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Kolme naise näituse “Ma pole hull, lihtsalt minu reaalsus erineb sinu omast” avamisel oli lauake raekojas Pärnu linnagaleriis kaetud “Alice Imedemaa” stiilis erikujuliste tassikeste, teekannude ja küpsistega. Enne sissepääsemist võeti uste eest punased paelad ja võiski rahvas tube uudistama asuda.

Kui muidu saab linnagaleriis kõndida ringiratast, siis nüüd on läbikäik lukku pandud. “Et ei oleks läbirännet, vaid ongi igas toas eraldi show,” seletas üks kunstnikest Eveli Varik.

Pisikesi tube on linnagaleriis tõesti palju. Ühest paistavad Variku närtsinud juubelililledest fotod ja Margit Randmäe klaasist käekotid, teisest tilluke “Alice Imedemaa” stiilis kapike ja ulakad mängukaardid, mis leitud mahajäetud ehitusplatsilt müürist ühe telliskivi tagant.

Kolmandas toas laiutab põrandal ülisuuruses lõks ja pragiseb kamin. Neljandas tiksuvad häälekalt (Hiinast tellitud mehhanismiga) seinakellad, mis tehtud Ra”kvere kirikukatuse roostes plekist, inimkehafiguurid aga on maalitud valgustiteks. Viiendas seisab kangastelgedel kootud vaipade vahel püssiga kaelkirjak.

Kuuendas toas loovad meeleolu teatrist laenatud maast laeni must kardin, habrastel klaasist postamentidel käed-miniskulptuurid ja maalid Eneli Valge seeriast “Narrid ja hoorad”.

Toast tuppa kõndides tasub kunstnike soovitust mööda heita pilk põrandale, kuhu on kleebitud raamatust “Alice Imedemaa” pärit mõtteteri, nagu “Elu on tõsine. Ega ise ei pea liiga tõsine olema!”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles