Avatud kalasadamate päeval saab merehõbedat otse paadist

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Võiste sadamasse tuleb räimepaat tuulevaikse ilmaga neli-viis korda päevas.
Võiste sadamasse tuleb räimepaat tuulevaikse ilmaga neli-viis korda päevas. Foto: Mailiis Ollino

Täna toimub viies avatud kalasadamate päev ning üle riigi saab teha tiiru ja nautida melu 26 sadamas. Pärnumaal käib melu Lindi ja Võiste sadamas ning Pärnus Japsi kail ja Kalurikülas Sauga jõe ääres.

Avatud kalasadamate päeval osalevad sadamad ootavad nii suuri kui ka väikesi tutvuma mere ja kalandusega seotud tegevustega. Kõik huvilised saavad end mere ja kalandusega seotud põneva maailmaga väga kaasahaaraval ja lustlikul moel kurssi viia ning osta kohalikelt kaluritelt värsket hooajalist kala.

Lindi sadamas sisustab päeva ansambel, avatud on kalakohvikud, jagatakse praktilisi soovitusi ning õpitoas saab õppida kalakotleti tegemist. Sobiva ilmaga saab kaluriga merelegi.

Pärnu Kalurikülas toovad kalurid sadamasse kõige värskemat kala. Sadamakohvikus saab nautida kalaroogasid, suitsevad suitsuahjud, kaasa osta külmsuitsulõhet, vürtsikilu, suitsutinti ja angerjat.

Japsi kail tutvustatakse sadamaelu ja pakutakse kohalikku kalatoitu ning värsket kala, esineb teadusteater ja toimub keskkonnaameti töötuba "Loodushoidliku kalastaja ABC". Kohal on kalateadlased ja -kokad ning toimub õngekoolitus.

"Eestlastena peame end mererahvaks. Olgem aga ausad – väga paljudel meist puudub seos merega ning puudu on teadmistest, millised kalad meie veekogudes elavad ning kuidas neid püüda ja toiduks tarvitada. Ka on merega seotud tööd ja ametid paljudele vähetuntud," rääkis maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna juht Ain Soome.

Tänavu osalevad avatud kalasadamate päeval 26 sadamat Harjumaalt, Läänemaalt, Hiiumaalt, Saaremaalt, Pärnumaalt, Ida- ja Lääne-Virumaalt, Võrtsjärvelt ning Peipsi veerelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles