Motosportlased kihutasid pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Paikuse motoklubi enduuroäss Toivo Nikopensius pani Kose-Risti kestuskrossil seenioride seas oma paremuse maksma.
Paikuse motoklubi enduuroäss Toivo Nikopensius pani Kose-Risti kestuskrossil seenioride seas oma paremuse maksma. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Pärnumaa võidusõitjad teenisid Kose-Risti kestuskrossil ühe esimese auhinna, kaks teist ja kaks kolmandat kohta.

Üle 50aastaste seenioride konkurentsis oli kiireim Paikuse motoklubi enduuroäss Toivo Nikopensius, kes edestas tunni kestnud sõidus lähimat jälitajat, Pärnu motoklubi raudvara Madis Pooli ligemale kahe minutiga ja kolmandaks tuli Sven Honga Harjumaalt.

Kümme aastat nooremate motomeeste seas tunnistas Nikopensiuse klubikaaslane Oliver Toomela vaid Tõnis Krassi (Adventure) paremust ja pjedestaali kolmanda astme hõivas Vahur Teder (Gas-Gas). Hobisõitjate B-klassis oli parim Kristo Lastik Elvast, järgnesid Hendrik Allsalu Paikuselt ja Veiko Koppel klubist Motoworks RT. D-klassi võistlusel teenis pärnakas Mattis Kangur kolmanda auhinna, sõidu võitis Andrek Arusalu (Motoworks RT) ja teiseks tuli Marko Kasemaa (Team Kassi Auto)

Enduurotsikleid taltsutanud krossisõitjate arvestuses saavutas Paikuse klubi sportlane Jarmo Lehiste Harjumaad esindanud Rauno Mägi ja Marken Murumaa järel kolmanda koha.

Nikopensiuse sõnutsi sõideti Kose-Risti rajal esimest korda kestuskrossi. “Võistluse eesmärk oli testida nii rada kui kohtunikke, kuna aasta teises pooles peab Kose motoklubi korraldama Eesti meistrivõistluste etapi,” selgitas Nikopensius, lisades, et juuli teisel nädalavahetusel on kohalikel motospordifännidel võimalus nautida enduuro Euroopa meistrivõistlusi nii Paikuse kandi metsades ja rabades kui Pärnus Papiniidu liivarajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles