Muuseum näitab koolivaheajal lastefilme

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animafilm "Üks kass Pariisis" räägib topeltelu elavast kõutsist.
Animafilm "Üks kass Pariisis" räägib topeltelu elavast kõutsist. Foto: promo

Tuleva nädala koolivaheaja neljal päeval võib Pärnu uue kunsti muuseumis vaadata kolmapäevast laupäevani kahte põnevat ja seiklusrohket perefilmi.

Vaiko Edur muuseumist teavitas, et kolmapäevast laupäevani ehk 21.-24. märtsini saab muuseumis vaadata parima animafilmi kategoorias Oscarile kandideerinud filmi “Üks kass Pariisis”, mis on hoogne tagaajamislugu väikestele ja suurtele.

“See on tõeline thriller ja võluv meelelahutuslik teos üheaegselt, kus peategelaseks on kass Dino, kes elab topeltelu,” rääkis Edur. “Päeval põõnab ta diivanil väikese tüdruku Zoe juures, kelle ema Jeanne on politseinik ja alatasa tööl. Öösel luusib kass aga lauahõbeda ja ehete jahil murdvaras Nicoga korterist korterisse.”

Ühel päeval toob Dino oma öiselt rännakult Zoele kaasa kalli kee. Jeanne’i abi Lucas saab kohe aru, et see on osa hiljuti varastatud kallist ehtekollektsioonist. Järgmisel ööl otsustab väike Zoe Dinot jälitada. Teel satub ta gängsterite vestlusele ja saab teada, et tema lapsehoidja kuulub kurjategijate jõuku.

Tunnises seiklusloos on Eduri kinnitusel parajalt huumorit, samal ajal üht-teist mõtlemapanevat.

Filmis käsitletavate tõsiste teemade tõttu sobib film alates 6. eluaastast.

Teine lõbus koguperefilm “Potsu Trumm” kätkeb endas palju naljakaid mõistupilte tervislikkuse ja figuuri ületähtsustamise kohta. See on lugu paksukeste perekonnast, kes on kodukohas musternäidiseks: nad on paksud, õnnelikud ja tegelevad toitlustusega.

Filmi peategelane Potsu Trumm on lõbus ja siiras poiss, aga pisut ümarake. Tema muretu elu teeb kannapöörde, kui isa avab uue restorani peenikeste inimeste linnaosas Piitsveres, kus aga ei ela ühtegi paksu inimest ning kõigele lisaks peab uue töö tõttu kogu pere paksukeste linnaosast Maugastest ära kolima.

Potsu armub linna kõige saledamasse tüdrukusse Kirkesse, kelle südame võitmiseks peab ta kogu jõu ja kavaluse mängu panema. Samas tuleb tõestada tervele Piitsküla linnale, et tõeline ilu kiirgab inimese seest.

Filmid on eesti keeles ja sobivad vaadata kogu perele. Sissepääs on piletiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles