Sõudjad tulid MK-etapil neljandaks: Oleme maailma tipust kümne sekundi kaugusel

Märt Pilme
, reporter
Copy
Johann Poolak (ees) ja Mikhail Kushteyn.
Johann Poolak (ees) ja Mikhail Kushteyn. Foto: Detlev Seyb, World Rowing

Horvaatias Zagrebis alanud sõudmise MK-sarja avaetapil Eesti koondise Püha Lehma ehk paarisaerulist neljapaati veel välja ei pandud, vaid kaks selle mullust liiget pingutasid kahepaadil.

Pärnu SK Kalevi liige Johann Poolak ja Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia) jõudsid 12 duo konkurentsis läbi vahesõidu finaali ja saavutasid kahekilomeetrisel distantsil neljanda koha (6.27,21).

Esimeks tulid kahekordsed olümpiavõitjad, horvaatidest vennad Martin ja Valent Sinkovic (6.16,74), kellele järgnesid Hispaania (6.20,53) ja Serbia (6.22,23) paatkond. Eestlased edestasid finaalis Serbia teist ja Ukraina esindust ning teenisid neli MK-sarja punkti.

“Start ja esimene pool õnnestusid ja läksid plaanipäraselt,” analüüsis sõudeliidule finaali  Poolak, kelle sõnutsi valmistasid konkurendid neile ebamugavust lõpuveerandil. “Saime horvaatide kiiluvett ja laines sõitmine hakkas segama, takistades endast maksimumi andmist.”

Pärnaka sõnutsi oli avaetapp olulise tähtsusega. “Kahtlemata lisasid need sõidud enesekindlust ja nüüd teame, et oleme maailma tipust kümne sekundi kaugusel,” nägi Poolak potentsiaali paremaks saada ja juba järgmisel mõõduvõtul end taas tõestada. “Kolme nädala pärast on kavas Euroopa meistrivõistlused, kus saame rohkemate tiimide kõrval paadi joonele panna.”

Teine MK-etapp sõidetakse juunis Itaalias. Kolmandal ehk juulikuisel finaaletapil Šveitsis plaanitakse veele viia neljapaat ühes Tõnu Endreksoni ja Allar Rajaga. Neljapaadi sihikul on ka septembrikuine MM, kus jagatakse välja lõviosa järgmise aasta olümpiapääsmetest.

Horvaatias oli võistlustules ka kergekaalutandem Ander Koppel (Pärnu SK Kalev) - Elar Loot (SAK Tartu), kes pingutas B-finaalis ja saavutas kokkuvõttes 12 duo hulgas kaheksanda koha.

“Avasõit oli konarlik, sest me ei leidnud ühist tõmmet,” võttis Koppel esimese võistluspingutuse kokku. “Vahesõidus suutsime juba paremini, ent see, et finaalist välja jäime, on veidi hingel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles