Aivar Pohlak: Püüame aidata kõiki hätta jäänuid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Elmo Riig / Sakala
Miks tuli EJL Pärnu Vaprusele appi ja lubas 250 000 krooni tagastamatut abi?

Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak:

Eesti jalgpalli liit püüab aidata kõiki, kes jalgpallilistes tähendustes hätta jäänud, ja siin oli tegemist just sellise olukorraga. Pärnu Vaprus on võtnud enda kanda vastutuse olla Pärnu jalgpalli lipulaev meeste tippjalgpalli tähenduses ja kuigi see ei ole sajaprotsendiliselt õnnestunud, tuleb neid siiski mahakandmise asemel toetada.



Vastasel juhul jääb Pärnu jalgpallimaastik tippjalgpalli arendamisest huvitatud klubide osas täiesti tühjaks. Mis puudutab raha, siis on väljast tulija jaoks alati ilus ja lihtne pakkuda 50%-list finantseerimist. Kohalike jaoks, pean silmas pärnakaid, on aga väga rumal loobuda toetusest - sisuliselt toimib ju iga mängu pandud kroon kahe eest.



Ma ei arva, et tegemist oleks mingi põrandaaluse tehinguga. Poliitikutel näiteks on lausa vanasõna, et kui pool raha tuleb väljast, siis tuleb teine pool leida, maksku mis maksab, ja ma jagan seda seisukohta.



Mida loodate Pärnu jalgpalli 5. veebruari ümarlaualt? On võimalik Pärnu vutt ühe mütsi alla viia?


Püüan koosolekul näidata võimaliku kokkuleppe sisu ja tõestada, et klubide jaoks ei muutu midagi halvemaks, vaid isegi pigem paremaks, ja et igaüks saab jätkata oma rollis ja oma tähendustes ja et lisaks tekib ühise eesmärgi - Pärnu jalgpalli edasiviimise - sõnastamise läbi lisajõud, mis suureneb iga sellel teel ühiselt astutava sammu järel. Pean väga oluliseks kohaliku omavalitsuse ja Eesti jalgpalli liidu olemist selle kokkuleppe osa



Millisena näete Pärnu jalgpalli tulevikus, ütleme kahe kuni nelja aasta pärast? Vaid noorte kasvulavana, või lisaks ka vähemalt Eesti keskmiku meeskonnaga?


Pärnu on alati olnud oluline noorte jalgpallurite kasvulava. Lühema eesmärgina võiks sõnastada selle kasvulava veelgi paremale tasemele viimise ja esindusmeeskonna jõudmise meistriliiga keskmikuks ja esindusnaiskonna püsimise meistriliiga tipus. See võiks olla järgmise viie aasta plaan kõige lühemas sõnastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles