VIDEO Taekwondo’kad noppisid Eesti kuldasid kikkpoksiski

Märt Pilme
, reporter
Copy
Taekwondo'kad teenisid kikkpoksi esivõistlustelt seitse medalit.
Taekwondo'kad teenisid kikkpoksi esivõistlustelt seitse medalit. Foto: Erakogu

Laupäev kujunes Pärnu taekwondo klubi võitlejatele sündmusterohkeks, sest ühel ajal toimusid eri paigus kahed Eesti meistrivõistlused. Ühtlasi edukaks, sest kodulinna naasti 11 medaliga.

Tartus selgitati välja Maarjamaa tšempionid kikkpoksis, kui mõõtu võeti stiilides kick-light ja point fighting. Pärnu klubi treeneri Robert Trofimovi sõnutsi sarnanevad võitluskunstid taekwondo’ga ja seega suutsid suvepealinlased näidata häid tulemusi.

Kokku käis Taaralinnas matil kaheksa sportlast. Anette Russ, kes on taekwondo MMi hõbemedalist, pani oma paremuse kindlalt maksma kuni 60kiloste naiste konkurentsis, võites kick-light’is kaks matši ja pälvides seega kulla. Samas stiilis võitis Eesti meistritiitli ka Henry Merivälja (–69 kg), kes tuli nädal tagasi taekwondo EMil sparringus hõbedale. Ramon Uibo ja Bogdan Basanko noosiks koduselt tšempionaadilt hõbemedal.

Point fighting‘u kategooriates teenisid Denis Gorshkov ja Aleksander Leštšenko hõbeda, Aleksandr Zahharov aga pronksi.

Nooremad võistlesid Sakus. 
Nooremad võistlesid Sakus. Foto: Erakogu

Saku valla spordikeskuses selgusid Eesti parimad taekwondo olümpia versioonis. Võistlustules oli viis Pärnu klubi noort, kellest neli naasid autasuga. Kuni 40kiloste laste arvestuses triumfeeris Uku Apsalon, kelle järel teenis hõbeda tiimikaaslane Oskar Vunk. Teise koha pälvisid ka Adrian Timberg (–37 kg) ja Matvey Lukyantsov (–33 kg).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles