Galerii Randivälja kirikus peeti romantilise draama jaoks kauboistiilis pulmi

Copy

Lugematu arv Hiina internetipoest tellitud erivärvilisi õisi pudeneb imeilusas lihtsas valges kleidis Fatme Helge Leevaldi ja õnnelikult naeratava Priit Loogi jalgade ette kiriku põrandale juba mitmendat korda, kui videokunstnikud Argo Valdmaa ja Antti Aalmaa püüavad kaadrisse pruutpaari elu kõige kaunimat hetke.

Renoir’ maalidelt tuttav lilleline aas on jõudnud Pärnu–Tori maantee äärsesse Randivälja kirikusse, mis päriselt asub Texases. Fatme on tegelikult Emma ja Priit Flap. Lavastaja Kaili Viidas kõnnib, maani palitu õlgadel, mõtlikult ringi. Ja palub siis näitlejatel kütmata pühakoja põrandale õite keskele pikali heita.

Akna taga sabistab kevadist vihma, Fatme paljaid õlgu nähes hakkab ainuüksi vaadates külm. Emmal ja Flapil tuleb lillemeres lebades vaadata üksteisele armunult otsa nii, et kogu ümbritseva maailma rõskus kaob.

Aalmaa liigutab paari nägude kohal pikka ritva, mille küljes on tilluke kaamera. Silmad, suu ja suur nina. “Käes!” hüüab Valdmaa, kes jälgib videopilti eemalt, oma nutitelefonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles