Irina Talviste ⟩ Pärnus oodatakse kõiki uuendusmeelseid ettevõtjaid

Irina Talviste
, Pärnu abilinnapea
Copy
Pärnu abilinnapea Irina Talviste.
Pärnu abilinnapea Irina Talviste. Foto: Erakogu

Mõnikord tundub, et pärnakatele meeldivad ainult tuntud, endale juba nime teinud ettevõtjad. See pärsib nende arengut ega lase uutel tegijatel ägedate ideedega välja tulla. Linnavalitsus ei saa kedagi üksnes nime pärast eelistada, oluline on linnaruum ja selles pakutava kvaliteet.

Hiljuti võis Pärnu Postimehest lugeda, et Alohal enam ranna surfialal kohta pole. (Vt Annika Auväärt, “Linnavõim korraldab ümber ranna surfiala. Alohal seal enam kohta pole”, PP 25.04.) Midagi pole teha, konkurentide äriplaan oli tugevam. Samal ajal on Aloha rajanud väga populaarse koha jõe ääres ja koos teiste ettevõtjatega sealse elu käima tõmmanud.

Selgitan esmalt, miks otsustas linnavalitsus ranna surfiala ümber korraldada. Sinna aastate jooksul kerkinud teenusekohad ei näinud enam Eesti esindusranna kohased välja, vaja oli turvatsooni ujujate ja veespordialadega tegelejate vahele. Eriti suur kontrast tekkis pärast seda, kui rannapromenaadi uuendati ja Side tänava lõppu kerkisid Poko rannarestoranid.

Linn ehitas Side tänava lõppu ranna teenindustee, mis on vajalik näiteks ka päästeautodele. Tänavu investeeritakse ligemale 80 000 eurot, et surfiala elektri-, vee- ja kanalisatsiooniühendustega varustada. Rand muutub ilusamaks ja loogilisemaks, juurdepääs linnuvaatlusrajale paraneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles