Video ⟩ Ott Raidmets oma rollist Melchiori-filmis: See oli tegelikult kohati päris jube, aga põnev

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Apteeker Melchiori filmitriloogia viimases osas on tervisega kimpus Veckinhusen enamiku kohustusi oma noore abilise õlule veeretanud.

Tubli ja töökas Isak on eraelus häbelikult kohmetu, nii et piigadel ei jagu kogelevale kaupmehesellile ainsatki lootustandvat pilku. Ott Raidmetsal tuli Isakit mängides ära õppida nii kogelemine, hoida käes keskaegset relva – ambu kui teha poolkaskadööritööd.

Põhikohaga Endla teatris töötavale näitlejale ei olnud “Apteeker Melchior. Timuka tütar” päris esimene filmitöö. Ekraanilt käis Raidmets varem läbi “Tões ja õiguses” Pearu poja Oru Joosepina ja reklaamiagendina “Kuulsuste narrides”. Küll aga oli Isak talle esimene läbiv tegelane, kes otseselt kogu loo siseliini mõjutab. Kõige rohkem tuli maadelda kõnedefektiga, mille stsenaristid Indrek Hargla, Olle Mirme ja režissöör Elmo Nüganen olid Isaki tegelasse sisse kirjutanud.

“Tegin ikka päris palju tööd selle nimel, et kogelemine mõjuks filmis usutavalt. Tunnen, et see on väga libe jää,” tõdes näitleja. “Võib juhtuda, et muudad selle kokutamise kas kuidagi karikatuurseks või ülepakutuks, ja filmis peab niikuinii näitlejal tõetunne ja usutavus eriti säilima. Selles mõttes olin enne võtteid päris närvis, kuidas see mul välja tuleb, aga üldiselt oli hästi põnev ja intrigeeriv seda teha.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles