Pärnumaale jõudis kolm uut digiraadiojaama

Pärnu Postimees
Copy
Digiraadio kuulamiseks on vaja DAB+ signaali vastuvõtjaga raadioaparaati. Foto on illustreeriv.
Digiraadio kuulamiseks on vaja DAB+ signaali vastuvõtjaga raadioaparaati. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees

Duo Media Networks laiendas Pärnumaale digiraadio leviala, käivitades suvepealinnas uue saatja, ning tõi turule kolm uut digiraadiojaama.

Ettevõtte tegevjuhi Risto Rosimannuse sõnutsi pakub raadiote digitaalseks muutmine kuulajale palju uusi võimalusi. “Esiteks paraneb helikvaliteet, teiseks paraneb tunduvalt leviala ja kolmandaks suureneb raadiojaamade valik,” ütles Rosimannus.

Tema jutu järgi on Eestis tänaseks 35 raadiojaama ja neist suurema osa levi üsna katkendlik. “Digiraadioga on esimest korda võimalik ehitada selline võrk, mis katab kogu Eesti koos kõigi raadiojaamadega ja leviaugud kaovad,” lisas Rosimannus.

Digitaalsena saab levitada vähemalt kaks korda rohkem raadiojaamu. Uue saatja käivitamise kõrval Pärnus tõi Duo Media turule koostöös Rootsi ettevõtte RAZ Mediaga kolm uut digiraadiojaamagi: Elmari tantsuõhtu, Duo Greatest Hits ja Duo Gold. Elmari tantsuõhtu kanal pakub kuulamiseks kõige tantsulisemaid ja lõbusamaid eestikeelseid muusikapalu ja seda ööpäev ringi. Jaama Duo Gold muusikavalik sisaldab suurimaid hitte kogu maailmast 1950ndate keskpaigast kuni 1970ndateni. Duo Greatest Hits segab aga vanu tuntud poprokilugusid viimaste aastate hittidega.

Digiraadio kuulamiseks on vaja DAB+ signaali vastuvõtjat, mis on olemas paljudes uuemates autodes, sest Euroopa Liit on teinud selle uute autode tootjatele kohustuslikuks lisaks. Samuti on eri hinnaklassiga DAB+ raadiod on müügil tehnikakauplustes ja internetipoodides.

Duo Media Networks haldab raadiojaamu Elmar, MyHits, Kuku Raadio, Narodnoe Radio, DFM ja Raadio Duo, millele lisanduvad neti- ja digijaamad. Kõiki raadioid saab kuulata ka pleier.ee keskkonnas või Pleieri mobiilirakenduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles