Galerii Kärestikud võtsid 360kilomeetrisel aerutamismaratonil osalenud Pärnumaa naiste näo naerule: ei tule tuim nühkimine

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Edela-Prantsusmaal mööda Dordogne’i ja Garonne’i jõge Argentat’ist Bordeaux’sse 360kilomeetri pikkuse aerutamismaratoni ette võtnud pärnumaalased Linda Tetsmann (31) ja Anette Baum (25) said pooleteise ööpäeva jooksul sõba silmale vaid mõneks tunniks, ent rõõm oli seda suurem, kui tuntud veinikaubanduse keskuses pahkluudeni vajudes mudasele jõekaldale astuti, tasuks esikoht naiste kahesüstade arvestuses ja auhinnaks uhke käsitöökarikas.

“Vaatasime enne võistlust välja pandud trofeesid ja silma hakkas üks suurem karikas. Mõtlesin, et just sellist tahaks võita. Üllatus oli, kui saimegi just selle endale,” rõõmustas Tetsmann oma paadiklassi uhke auhinna üle. “See oli päris raske, oma kaheksa-üheksa kilo. Kui see autasustamisel Anette kätte anti, palus ta mind appi seda hoidma.”

Üldarvestuses said Huum Sauna Kayak Teami kuuluvad Tetsmann ja Baum 161 Argentat’ist sõitu alustanud paatkonna seas 11. koha. Kõige kiiremini jõudsid finišisse meeste kahesüstal Grégory Maurice Grégory ja Pierre Van Nifterik-Lavialle, kel kulus 360 kilomeetri läbimiseks 32 tundi 58 minutit ja 27 sekindit, mis andis kõigest kolme sekundilise võidu ühesüstal sõitnud kaasmaalase Gaetan Guyonnet’ ees.

Pärnumaalaste lõpuajaks märgiti 35 tundi 16 minutit ja 18 sekundit. Kümnenda koha pälvis eestlannadest 45 sekundit nobedam olnud Gautier Rotman, kellega Tetsmann ja Baum ligemale 200 kilomeetrit koos vett kündsid. Kolm päeva avatud jõemaratoni rajal jõudis Bordeaux’sse 131 paatkonda. Viimased lõpetajad ületasid finišijoone mõni tund enne selle sulgemist.

Rotmaniga koos sõitmine oli eestlannadele omamoodi loteriivõit. Lisaks heale seltskonnale oskas prantslane, kelle meie naised suupärasemaks Hunt’iks ristisid, lugeda hästi jõevoolu ja valis vee peal häid trajektoore.

“Möödusime näiteks seitsmesest kanuust, mille liikumiskiirus on tavaliselt suurem. Hunt valis ühes jõe kurvis välimise trajektoori, milleni jõudmiseks oli omajagu pikk jõeületus vaja teha, kuid kus vool oli kiirem ja sisekurvis liikunud suuremast kanuust läksime hooga mööda. See oli mõnus eduelamus,” kirjeldas Tetsmann kaasvõistlejalt saadud abi.

Baumi jutu järgi on see pikkadel aerutamismaratonidel tavaline, et kiiruste klappimisel kaasvõistlejad üheskoos sõidavad. “Siis saab vahepeal jutustada ja uusi mõtteid kuulata. See hoiab vaimu värske. Samuti saab üks paat oma lainel teist vedada,” seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles