Kolm naist veavad kirega Lihula raamatukogu vankrit

Copy
Kesk raamatuid tervitavad lugejaid lahked vaimuhoidjad Signe Tetsmann (vasakult), Tiiu Aasrand ja Delein Nõmm.
Kesk raamatuid tervitavad lugejaid lahked vaimuhoidjad Signe Tetsmann (vasakult), Tiiu Aasrand ja Delein Nõmm. Foto: Mailiis Ollino

Kes Lihula raamatukokku lähiajal sisse astub, leiab end kohe loodusfotode keskelt: seinu ehivad Delein Nõmme merefotod, mis poevad hinge ja tekitavad soovi neid kohti avastama minna.

Ruumid on siin valgusküllased. Akendel pakuvad silmailu lillepotid. Kesk raamatuid tervitavad lugejaid lahked vaimuhoidjad Tiiu Aasrand, Delein Nõmm ja Signe Tetsmann.

Küpses eas taas ülikooli

Tiiu tuli 1981. aastal Lihula sovhoosi agronoomiks. Ta oli lõpetanud EPA. Elu sättis ta aga Kirblasse raamatukoguhoidjaks.

“Kui eelmisel suvel lahkus ametist meie senine direktor Reet Rehtla, jäi koht vabaks,” meenutab Tiiu Aasrand. “Kolleegid soovitasid: “Kandideeri sina!” Olen olnud üle 40 aasta raamatukoguhoidja. Mõtlesin: “Miks mitte!?” Nojah, alustasingi siis Tallinna ülikoolis õppimist.”

Tegelikult on proua Tiiu direktori kohusetäitja. Tal pole vastavat kõrgharidust, et raamatukogu direktor olla. EPA diplom ei kõlba.

“Mul on küll kutsekoolitus tehtud, aga sellest ei piisavat direktor olemiseks,” seletab Tiiu. “Kevadel saan teise kõrghariduse. Õpin info- ja andmekaitsehaldust. Oi, kui raske algul oli! Saan sügisel ikkagi juba 65.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles