Ringrajasõit 90 Heino Korb toob staažikad kaherattalised ringrajale

Copy
Tänavu Heino Korb motohooaja avamisele oma kaherattalistega Mudaravila ette ei tule, kuid järgmisel nädalavahetusel võistleb ta juba ringrajal.
Tänavu Heino Korb motohooaja avamisele oma kaherattalistega Mudaravila ette ei tule, kuid järgmisel nädalavahetusel võistleb ta juba ringrajal. Foto: Urmas Luik

Saarlane Heino Korb nakatus motopisikuga poisipõlves. Peres kuuenda lapsena sündinud Korbi vanemad vennad käisid tsikliga lambakarjas ja isagi sõitis. Heinol polnud pääsu. “Eks seal paagi peal on kilomeetreid läbitud küll ja küll,” lausus ta.

Saarlane Heino Korb nakatus motopisikuga poisipõlves. Peres kuuenda lapsena sündinud Korbi vanemad vennad käisid tsikliga lambakarjas ja isagi sõitis. Heinol polnud pääsu. "Eks seal paagi peal on kilomeetreid läbitud küll ja küll," lausus ta.

Tänavu 17. septembril täitub 90 aastat esimesest motoringraja sõidust legendaarsel Pirita–Kose–Kloostrimetsa ringrajal. Pärnu ringrajaspordi ajalugu algab veidi hiljem. Esimene mõõduvõtt Sauga kolmnurgas (praegu Porsche ring) toimus 13. juulil 1947. Toonane ring oli 2,72 kilomeetrit pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles