Leekides garaažis plahvatasid gaasiballoonid

Pärnu Postimees
Copy
Esialgsetel andmetel võis Tahkuranna garaažipõleng alguse saada elektripaigaldise rikkest.
Esialgsetel andmetel võis Tahkuranna garaažipõleng alguse saada elektripaigaldise rikkest. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud nädalavahetus oli päästjatele töine, kuna tuld võtsid nii hooned kui maastik. Ka aidati kiirabitöötajatel jõuda kukkujani.

Reedel kell 17.16 sõitsid päästjad Häädemeeste valda Metsakülas põlevat kuuri kustutamas. Päästjate saabudes oli kuur mõõtmetega 10x5 meetrit juba leekides ja hävis tules täielikult. Põleng likvideeriti kella 18.37. Tulekahju tekkepõhjus ei ole teada.

Samal õhtul kell 21.57 teatati häirekeskusele tulekahjust Häädemeeste vallas Tahkurannas, kus põles garaaž. Päästjate saabudes lõõmas hoone lahtise leegiga ja kuulda oli plahvatusi. Omaniku sõnul olid garaažis gaasiballoonid ja õlikanistrid. Päästjad alustasid kustutustöödega ja kohe asuti kaitsma ka kõrvalasuvat elumaja. Tulekahju lokaliseeriti kell 23.58, misjärel avati hoone konstruktsioone ning otsiti tulepesi. Lõplikult kustutati põleng kell 00.50. Kustutustöödel osalesid komandod Häädemeestelt, Kilingi-Nõmmest, Pärnust ja Abjast. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse elektripaigaldise rikkest.

Laupäeval kell 16.37 käisid Pärnu päästjad Tori vallas Tammiste külas Ojakalda tänaval kustutamas sodihunnikut, mis laius jõe kaldal ligi 50 ruutmeetri suurusel alal.  

Pühapäeval said päästjad kaks väljakutset. Kell 13.38 käisid pritsimehed Häädemeeste vallas Reiu külas kustutamas umbes 30 ruutmeetrisele alale levinud kulupõlengut. Päästjad avastasid, et keegi oli kallanud kraavi põhja sütt ja tuhka, millest arvatavasti põleng alguse saigi. Lähedal asuvast majapidamisest leiti ka süüdlane, kellele tema teo ohtlikkust selgitati.

Kell 18.23 kutsuti päästjad Pärnusse Mai tänavale, kus vanainimene oli vannist tulles nii õnnetult kukkunud, et ise enam püsti ei saanud. Häirekeskusesse helistaja ise aga oli Pärnust kaugel. Päästjad sisenesid rõdu kaudu korterisse ja avasid ukse, nii et kiirabi pääses kannatanu juurde. Päästjad aitasid kiirabibrigaadil patsiendi autosse tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles