Duo Media Networks laiendas digiraadio leviala ja käivitas saatjad ka Tartumaal ning Pärnumaal

Risto Rosimannus
, Duo Media Networks tegevjuht
Copy
Foto: Shutterstock

2022. aasta lõpust levib digiraadio Harjumaal, Järvamaal ja Lääne-Virumaal, millele nüüd lisandusid Duo Media Networksi eestvõttel saatjad ka Tartumaal ja Pärnumaal. Sellega on enam kui 70 protsendil Eesti elanikest võimalus kuulata uue põlvkonna raadiot.

Duo Media Networks tegevjuhi Risto Rosimannuse sõnul pakub raadiote digitaalseks muutmine kuulajale palju lisavõimalusi. „Esiteks paraneb helikvaliteet, teiseks paraneb tunduvalt leviala ning kolmandaks suureneb raadiojaamade valik,“ ütles Rosimannus.

Tema sõnul on Eestis tänaseks 35 raadiojaama ning enamusel raadiojaamadel on levi üsna katkendlik. „Digiraadioga on esmakordselt võimalik ehitada selline võrk, mis katab kogu Eesti kõikide raadiojaamadega ja kaovad leviaugud - sa sõidad Narvast Kärdlasse ja kuulad oma lemmikraadiot kogu tee vältel,“ lisas Rosimannus. Lisaks on digitaalsena võimalik levitada vähemalt kaks korda rohkem raadiojaamu. „Teiste riikide kogemus on näidanud, et raadiokuulajate rahulolu valikuvabaduse laienemisel suureneb oluliselt.“

Lisaks kahe saatja käivitamisele Tartus ja Pärnus tõi Duo Media turule koostöös Rootsi ettevõttega RAZ Media ka kolm uut digiraadiojaama: Elmari tantsuõhtu, Duo Greatest Hits ja Duo Gold. Elmari tantsuõhtu kanal pakub kuulamiseks kõige tantsulisemaid ja lõbusamaid eestikeelseid muusikapalu ja seda ööpäevaringselt. Jaama Duo Gold muusikavalik sisaldab suurimaid hitte üle maailma alates 1950ndate keskpaigast kuni 1970ndateni. Duo Greatest Hits segab aga vanu tuntud pop-rocki lugusid viimaste aastate suurimate hittidega.

Digiraadio kuulamiseks on vaja DAB+ signaali vastuvõtjat, mis on olemas paljudes uuemates autodes, sest Euroopa Liit on teinud selle uute autode tootjatele ka kohustuslikuks lisaks. Samuti on erineva hinnaklassiga DAB+ raadiod on müügil tehnikakauplustes ja internetipoodides.

Duo Media Networks haldab raadiojaamu Elmar, MyHits, Kuku Raadio, Narodnoe Radio, DFM ja Raadio Duo, millele lisanduvad neti- ja digijaamad. Kõiki raadioid saab kuulata ka pleier.ee keskkonnas või Pleieri mobiilirakenduses.

Kogu Eesti kommertsjaamadele kulutatud kuulamisajast moodustab Duo Media Networksi kanalite kuulamine Kantar Emori uuringu põhjal 41 protsenti, millega ollakse turu liidrid.

Copy
Tagasi üles